Αρχική Νέα Τοπικά Νομάρχης καλεί υπουργό για μαρίνα

Νομάρχης καλεί υπουργό για μαρίνα

11

 

 

Τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το θέμα της μαρίνας Χίου και την ενδεχόμενη επαναδημοπράτηση του έργου, ζητά να μάθει ο Νομάρχης Χίου από τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλο.
     Μην έχοντας λάβει απάντηση από το υπουργείο στην επιστολή που από κοινού Νομαρχία και Δήμος Χίου απέστειλαν στις 2 Σεπτεμβρίου και με την οποία ζητούσαν να αναλάβουν οι δύο φορείς την ευθύνη για την ολοκλήρωση των ημιτελών εγκαταστάσεων της μαρίνας Χίου μέσω 25ετούς παραχώρησης από τον ΕΟΤ, ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης σημειώνει:
     «…Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν είχαμε οποιαδήποτε απάντηση από την πλευρά σας. Οφείλω με λύπη μου να παρατηρήσω, ότι αυτή η παντελής έλλειψη απάντησης συνιστά απαξίωση των κορυφαίων τοπικών φορέων της Χίου για ένα θέμα ζωτικής σημασίας για το Νομό μας.
     Επί της ουσίας, επιτρέψτε μου να επανέλθω, στο βαθμό που έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον μεταξύ άλλων και από ιδιώτες επενδυτές για την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων της μαρίνας και να ζητήσω να μας γνωρίσετε τις προθέ3σεις του υπουργείου τουριστικής Ανάπτυξης για ενδεχόμενη επαναδημοπράτηση του έργου, μετά και από σχετική απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».