Αρχική Απόψεις Aρθρα Σαράντος Πιτσιλαδής: μια απάντηση στο Γ. Παπαδόπουλο για τις παρεμβάσεις σε παραλιακό...

Σαράντος Πιτσιλαδής: μια απάντηση στο Γ. Παπαδόπουλο για τις παρεμβάσεις σε παραλιακό Βροντάδου

12

 Aγαπητή εφημερίδα.
Διάβασα στις σελίδες σου την επιστολή του κ. Παπαδόπουλου, η οποία αναφερόταν στο διαχωριστικό  τοιχίο που έφτιαξε η Νομαρχία στον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου.
Μπορεί λοιπόν όλοι να περνάμε από τον συγκεκριμένο δρόμο, όπως ο κ. Παπαδόπουλος κι εγώ βέβαια, αλλά κανείς μας δεν έχει το σπίτι του εκεί και φυσικά ούτε την επιχείρησή του, όπως πολλοί συμπολίτες μας. Περνάμε, φεύγουμε και αφήνουμε πίσω μας τις συνέπειες που υφίστανται οι άνθρωποι αυτοί, εξ αιτίας του τρόπου που κατασκευάστηκε το έργο αυτό. Έτσι μπορούμε ανέξοδα να λέμε ότι θέλουμε.
Δεν είμαι αρνητικός στην κατασκευή του έργου, το οποίο πραγματικά θα προστατέψει συμπολίτες μας από τους κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων. Θεωρώ όμως λάθος τον τρόπο που κατασκευάστηκε, κάτι που δεν δικαιολογείται ούτε από την μεγάλη ανάγκη που υπήρχε να γίνει.
Και το λέω γιατί δεν παγίδευσε μόνο τα διερχόμενα αυτοκίνητα όπως ήταν ο στόχος, αλλά και τους ανθρώπους που ζούνε στη συγκεκριμένη περιοχή. Σε πολλά του σημεία μάλιστα πιστεύω ότι δημιούργησε περισσότερους κινδύνους ατυχημάτων.
Ο σκοπός λοιπόν, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αγιάζει τα μέσα, γιατί κάνει πάλι κακό.
Η περίπτωση του δεν έχει καμία σχέση με αυτό του αεροδρομίου.  Εκεί το τοιχίο καλύπτει μια μικρή απόσταση, υπάρχουν ελάχιστα σπίτια, δεν υπάρχει Δημαρχείο, σχολείο και οι επιχειρήσεις όσες υπάρχουν, διαθέτουν ελεύθερους χώρους που μπορούν να τους εκμεταλλευτούν, ώστε να μην καταστραφούν οι ιδιοκτήτες τους. Να μη συγκρίνουμε λοιπόν ανόμοια πράγματα.
Στην περίπτωση του Βροντάδου ο σχεδιαστής την ώρα που σχεδίαζε το έργο, πρέπει να είχε στο μυαλό του μόνο την αποφυγή των ατυχημάτων. Τις συνέπειες στον περιβάλλοντα χώρο και στους κατοίκους ελάχιστα τις σκέφθηκε. Έφτιαξε λοιπόν σε μια κατοικημένη περιοχή ένα μακρύ τοιχίο που έχει πολύ λίγα ανοίγματα. Έτσι εμποδίζονται οι περαστικοί να περάσουν από το ένα μέρος του δρόμου στο άλλο, σε τακτά διαστήματα. Πιστεύω πως θα δούμε πολλούς να πηδάνε πάνω από το τοιχίο για να περάσουν στην απέναντι πλευρά του δρόμου.
Δεν σκέφτηκε ότι μια επιχείρηση που λειτουργεί εκεί, χρειάζεται να έχει ελεύθερο χώρο, για να προσφέρει εύκολη σ’ αυτήν πρόσβαση. Διαφορετικά θα κλείσει αφού δε θα μπορούν να την επισκέπτονται οι πελάτες της. 
 Δεν σκέφθηκε ότι λόγω της στενότητος πια του δρόμου και της στροφής που υπάρχει έξω από το Δημαρχείο και το σχολείο, αλλά και σε άλλα σημεία, πρέπει να τοποθετηθούν φανάρια για να είναι ασφαλείς οι πεζοί.
Αγαπητή εφημερίδα.Είμαι σίγουρος ότι αν ήμουν κάτοικος της περιοχής, θα είχα γεμίσει σελίδες με τα προβλήματα που δημιούργησε το έργο, το οποίο παγίδευσε όσους ζούνε στην περιοχή.
Τελειώνοντας, επειδή πρέπει πολύ γρήγορα να εξαλειφθούν όλα, ο κύριος Νομάρχης να δώσει άμεση προτεραιότητα στην αποκατάσταση των λαθών και στη συμπλήρωση του έργου με ότι άλλο χρειάζεται. Κι αυτό να γίνει όχι μόνο από σεβασμό προς τους κατοίκους της περιοχής , αλλά και γιατί φοβάμαι ότι οι νέοι κίνδυνοι που θα υπάρχουν τώρα, μπορεί να είναι και περισσότεροι από τους προηγούμενους.
                                                                        Πιτσιλαδής Σαράντος
Υ.Γ Θα μπορούσαν βέβαια οι κάτοικοι, όπως λέει ο κ. Παπαδόπουλος, να πάρουν τσάπες και φτιάρια και να αρχίσουν το γκρέμισμα, τουλάχιστον σε ορισμένα σημεία

Διαφήμιση