Αρχική Νέα Τοπικά Παρέμβαση Νομαρχίας για περιφερειακό: Ζητά φανάρια με τη Γ. Βερίτη

Παρέμβαση Νομαρχίας για περιφερειακό: Ζητά φανάρια με τη Γ. Βερίτη

9

 

 

Τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου με την οδό Βερίτη, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην εθνική οδό Χίου- Καλλιμασιάς, ζητά από το Δήμο Χίου η Νομαρχία.
   Σε διαφορετική περίπτωση ο Νομάρχης Χίου καλεί το Δήμαρχο να μη δώσει την κυκλοφορία το τμήμα του περιφερειακού από το γεφύρι του Παρθένη επί της οδού Γ. Βερίτη μέχρι το έτερο γεφύρι στα ΣΟΑ, καθιστώντας το δρόμο… αδιέξοδο.
   Είχαν προηγηθεί το έγγραφο του ΕΥΟΔΟΥ για το θέμα αυτό προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χίου για τα τεχνικά έργα, καθώς και αντίστοιχο της Τροχαίας Χίου προς την αρμόδια διεύθυνση του Δήμου.
   Όπως σημειώνει ο κ. Νομάρχης καλεί «να μην παραδοθεί στην κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα του περιφερειακού, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ληφθούν από την πλευρά σας όλα τα μέτρα που θα εγγυώνται την ασφαλή χρήση τόσο της περιφερειακής οδού όσο και της εθνικής οδού Καλλιμασιάς – Καρδαμύλων».
   Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η επιστολή του Πρόεδρου του Νομαρχιακού Οργανισμού «Ο ΕΥΟΔΟΣ» Γιάννη Μισετζή στον αντιδήμαρχο Δημήτρη Πατελίδα:
   «…ενδεχόμενη παραχώρηση στην κυκλοφορία αυτού του τμήματος του περιφερειακού  χωρίς  μελέτη προσαρμογής με το εθνικό οδικό δίκτυο Χίου-Καλλιμασιάς θα δημιουργήσει κυκλοφοριακό χάος, πιθανά ατυχήματα και κυρίως σε περίπτωση δυστυχήματος την απόδοση ποινικών ευθυνών και στο Δήμο Χίου αλλά και στην Νομ. Αυτοδιοίκηση Χίου», σημειωνόταν στο έγγραφο..
  
   Προτάσεις τροχαίας
   Τι ζητά όμως η τροχαία από το Δήμο Χίου;
   «Το έργο θα βοηθήσει κυκλοφοριακά εφόσον ολοκληρωθεί και τοποθετηθούν σηματοδότες για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας έπειτα από μελέτη», σημειώνει ο Διοικητής του Τμήματος Ανδρέας Δαμίρης.
   Μάλιστα ζητά να εξεταστεί η μελέτη κατασκευής αυτού του τμήματος της περιφερειακής οδού και στο κατά πόσο προβλέπει κυκλοφοριακή σύνδεση με την εθνική οδό (στο  ύψος της Βερίτη- γεφύρι Παρθένη) και τονίζει ότι «σε περίπτωση που δεν προβλέπεται να μη δώσετε στην κυκλοφορία το κομμάτι της περιφερειακής οδού, επειδή στη σύνδεσή της με την οδό Βερίτη θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα εξαιτίας της μεγάλης κίνησης αλλά και της περιορισμένης ορατότητας», λόγω υπάρχοντος κτηρίου.
   Κατά τα άλλα η μελέτη κατασκευής του περιφερειακού είχε όλες τις προϋποθέσεις και όλες τις μελέτες…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 5/11/2008