Αρχική Νέα Τοπικά Κανονικά τα εγκαίνια στο Β’ Τμήμα του Περιφερειακού

Κανονικά τα εγκαίνια στο Β’ Τμήμα του Περιφερειακού

5

 Ανοικτή στο να εξετάσει το θέμα της τοποθέτησης φαναριών στη διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου της πόλης της Χίου με την οδό Γ. Βερίτη δηλώνει η Δημοτική Αρχή Χίου, απαντώντας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που το έθετε σαν απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί στην κυκλοφορία το β’ τμήμα του περιφερειακού, αλλά μετά τα εγκαίνια που θα γίνουν τη Δευτέρα από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδη.
   Προς το παρόν πάντως αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος μόνο ως ρεύμα ανόδου από ανατολικά προς δυτικά (έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί η κίνηση στην οδό Μαυράκη- Πίττα). Αντίθετα πινακίδες στο γεφύρι στα ΣΟΑ θα απαγορεύουν τη συνέχιση της διαδρομής στο τμήμα αυτό του περιφερειακού, οπότε όσοι θέλουν να βγουν στην οδό Γ. Βερίτη θα ακολουθούν την τωρινή διαδρομή. Οπότε και «δεν θα υπάρχει καμία επικίνδυνη πλέξη ρευμάτων, άρα η επικινδυνότητα του σημείου σχεδόν μηδενίζεται», σημειώνεται.
   Οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αναλύει στο έγγραφό ντου ο Δήμος Χίου, θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας η οποία και θα καταθέσει τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Χίου που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου έτσι ώστε να ληφθεί και σχετική απόφαση.
   Έτσι καλούν από το Δήμο το Νομάρχη, να παραστεί «στα εγκαίνια του δρόμου τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008, για να πείσουμε έτσι –‘όπως αναφέρεται- τους Δημότες μας ότι οι εκλεγμένες αρχές του τόπου με σύνεση και ομοιογένεια, παλεύουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του και δεν προσπαθούν να πλειοδοτήσει ο ένας και ο άλλος σε ευθιξία και ευαισθησία για την οδική ασφάλεια».
   Πριν το κάλεσμα πάντως επισημαίνουν στη Νομαρχία ότι:
– η μελέτη του επίμαχου δρόμου εκπονήθηκε από έγκυρα μελετητικά γραφεία και θεωρήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών στο τέλος του 2004.
– Στο Συμβούλιο Δημοτικών και κοινοτικών Έργων του υπ. Εσωτερικών, συμμετέχει και εκπρόσωπος της ΔΜΕΟ του ΥΠΕΧΩΔΕ
– Συμπεριλαμβανόταν στη μελέτη και η οριστική μελέτη σήμανσης ασφάλισης 1ου και 2ου τμήματος όπου και φαίνεται με σαφήνεια πως διεξάγεται η κυκλοφορία στον επίμαχο κόμβο
– Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου έχει εγκριθεί και από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.