Αρχική Απόψεις Aρθρα Αυτόνομη Παρέμβαση: μας περιμένουν όμορφοι αγώνες

Αυτόνομη Παρέμβαση: μας περιμένουν όμορφοι αγώνες

8

 


Νοέμβριος 2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


      Η διαρκής και συνεπής στις αρχές του ταξικού και αυτόνομου συνδικαλισμού δράση μας, η προσήλωσή μας στη λογική της συνεργασίας και της ενότητας των δυνάμεων της εκπαιδευτικής αριστεράς φέρνει καρπούς. Η επιρροή των λόγων και των έργων της Αυτόνομης  Παρέμβασης αποτυπώνεται και εκλογικά.


      Σε μία εποχή  οξύτατων προβλημάτων για την  παιδεία και για όσους την υπηρετούν με αυταπάρνηση, ενώ συκοφαντούνται από τον εργοδότη-κράτος και ταπεινώνονται με συμβάσεις μείωσης αποδοχών, με εργασιακή ανασφάλεια, με ταξίματα και ρουσφέτια των κομμάτων εξουσίας και των συνδικαλιστικών μηχανισμών τους, ως Αυτόνομη Παρέμβαση, κόντρα στα παραπάνω, αντίθετοι στον κομματισμό των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, και μακριά από στείρες απόψεις, καταφέραμε να αποτυπώσουμε την ανάγκη των καιρών για αναβαθμισμένη παιδεία και συλλογική αξιοπρέπεια και στο εκλογικό αποτέλεσμα του κλάδου μας.


      Η συνεχής αύξηση της εκλογικής μας επιρροής -14% περίπου φέτος και 24% στην τετραετία- μας δείχνει το δρόμο. Επιβεβαιώνει, με όλες τις δυσκολίες που παράγουν οι αντικοινωνικές πολιτικές των κομμάτων εξουσίας και των -στην καλύτερη περίπτωση συμβιβασμένων- ηγεσιών των συνδικαλιστικών παρατάξεών τους, την ανάγκη να εντείνουμε τη διαρκή προσπάθειά μας για την κοινωνική χειραφέτηση των εργαζομένων στο χώρο μας για:
  > ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,
  > Δημόσια-Δωρεάν Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών μας,
  > Παιδεία που μπορεί να υπάρχει μόνο με εργαζόμενους συμμέτοχους και κοινωνικά ενεργούς.


ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΜΟΡΦΟΙ ΑΓΩΝΕΣ