Αρχική Νέα Οικονομία Προβολή επενδυτικών ευκαιριών στις περιφέρειες

Προβολή επενδυτικών ευκαιριών στις περιφέρειες

10


Εξειδικευμένη προβολή επενδυτικών ευκαιριών σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας περιλαμβάνει η νέα στρατηγική φιλοσοφία του Οργανισμού Invest in Greece (πρώην ΕΛΚΕ).


Αυτό ανακοίνωσαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Invest in Greece, Αριστείδης Συμεώνογλου και Δημήτρης Παζαϊτης, κατά την επίσημη έναρξη της επιχειρηματικής επίσκεψης 36 πρέσβεων και οικονομικών, εμπορικών ακολούθων ξένων πρεσβειών, στη Μυτιλήνη.


Πρόκειται για την πρωτοβουλία Synergassia, στο πλαίσιο της οποίας οι ξένοι διπλωμάτες ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθούν για τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται και να έρθουν σε επαφή με κλάδους και προϊόντα, στα οποία η κάθε Περιφέρεια έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα.


Σε ό,τι αφορά στην εκδήλωση στη Λέσβο, το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε παρουσιάσεις από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Λέσβου, Χίου, Σάμου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τη Διεύθυνση Επενδύσεων του ΕΟΤ, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τα Επιμελητήρια Λέσβου, Χίου, Σάμου, το Σύνδεσμο Ξενοδόχων Λέσβου, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου και το Σύλλογο Ποτοποιών Λέσβου. Οι προσκεκλημένοι επισκέφθηκαν, επίσης, πρότυπες βιοτεχνίες και βιομηχανίες την πόλη της Μυτιλήνης, το Πλωμάρι, καθώς και τον παραδοσιακό οικισμό στην Αγιάσο.


Αναδημοσίευση: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2008