Αρχική Νέα Τοπικά Επιμελητήριο: Ώρα για δυναμικές κινητοποιήσεις

Επιμελητήριο: Ώρα για δυναμικές κινητοποιήσεις

6

 «Τέρμα» είπε το Επιμελητήριο στις διαπραγματεύσεις και τις συζητήσεις με το Υπουργείο και την Κυβέρνηση όσον αφορά το ακτοπλοϊκό. Την απόφαση την πήρε στη συνεδρίασή του το απόγευμα της Πέμπτης, βλέποντας ότι αν και επισκέφτηκαν τους αρμόδιους για να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Β. Αιγαίου για την ακτοπλοΐα, ύστερα από δύο ημέρες τους έστειλαν την απόφαση για την διακοπή των δρομολογίων του Νήσος Χίος.  «Τελείωσαν όλες οι αλληλογραφίες, επαφές και συναντήσεις με Υπουργείο και Κυβέρνηση. Δεν μας δίνουν καμία απολύτως σημασία », δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Αντώνης Ζαννίκος.
Έτσι το Επιμελητήριο αποφάσισε να κάνει άλλη μια επαφή με την εταιρία Hellenic Sea Ways, αλλά και με άλλες ακτοπλοϊκές εταιρίες και αν δεν βρει άκρη, θα επιδιώξει σε συνεργασία και με τα άλλα νησιά να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.


Διαφάνεια στην διαχείριση δημόσιας περιουσίας
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε την συνεδρίαση του Επιμελητηρίου, ήταν η ενοικίαση της περιουσίας του Νοσοκομείου. Στο παρελθόν, όπως είχε καταγγείλει το μέλος του Επιμελητηρίου, Μαρία Σόδη, εν γνώσει του Διευθυντή του Νοσοκομείου Γιάννη Ξενάκη, νοικιάζονται καταστήματα στην αγορά, πολλά χρόνια παραπάνω απ’ ό,τι προβλέπει ο νόμος, χωρίς να γίνεται ξανά δημοπράτηση. «Πρέπει να υποστηρίξουμε τα συμφέροντα όλων των μελών μας», ανέφερε η Μ. Σόδη στη συνεδρίαση, συμπληρώνοντας ότι όλα του τα μέλη το Επιμελητήριο οφείλει να αντιμετωπίζει ισάξια. Επειδή όμως το Επιμελητήριο δεν μπορεί να επέμβει σ αυτή την υπόθεση, καθώς επίσης και δεν έχει τη δικαιοδοσία όπως ανέφεραν να κρίνει αν είναι παράνομη ή όχι, ζητούν από όλα τα Ν.Π.Δ.Δ., τους Οργανισμούς και τα Ιδρύματα του ευρύτερου δημοσίου τομέα να εφαρμόζουν ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες, κατά την εκμίσθωση ακινήτων τους για επαγγελματική χρήση.
 


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 3 Νοέμβριου 2008