Αρχική Νέα Τοπικά Βρέφος από το Αφγανιστάν, πέρασε τη θάλασσα κινδύνεψε από πτώση

Βρέφος από το Αφγανιστάν, πέρασε τη θάλασσα κινδύνεψε από πτώση

5

 Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας οικογένειας από το Αφγανιστάν, που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της από Μυτιλήνη σε Αθήνα το βρέφος τους ηλικίας 6-7 μηνών έπεσε από την πάνω κουκέτα του πλοίου και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι.
     Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής όταν με μέριμνα του «Χαμόγελου του Παιδιού» και κοινωνικής λειτουργού από τη Λέσβο, οικογένεια μεταναστών που είχε βγει παράνομα στο νησί ταξίδεψαν για Αθήνα, αφού η μητέρα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη παρουσίαζε αιμορραγία (πιθανόν από την πολύωρη παραμονή στη θάλασσα και στην προσπάθεια να βγουν στις ακτές).
     Άμεσα με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Χίου, το βρέφος παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίσθηκε, συνοδεία των γονέων του και της μεγαλύτερης αδερφής του, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
     Όπως μας είπε ο χειρουργός Γιάννης Σταμούλης το παιδί νοσηλεύθηκε στη Χειρουργική Κλινική, ενώ στο νοσοκομείο Χίου φρόντισαν και την οικογένεια.
     Κατάφεραν δε να συνεννοηθούν όταν το πρωί του Σαββάτου έγινε εισαγωγή Αφγανού από το Κέντρο Κράτησης της Χίου που με τα λίγα αγγλικά του μπόρεσε να αποδώσει το πώς συνέβη το περιστατικό. Το γεγονός ότι το παιδί είχε πέσει από την πάνω κουκέτα και στη συνέχεια κοιμόταν για 3 ώρες, προβλημάτισε τους θεράποντες ιατρούς που όμως βλέποντας τη σταθερότητα της υγείας του απέφυγαν να το υποβάλλουν σε αξονική τομογραφία.
     Τελικά αποφασίστηκε να δώσουν εξιτήριο και έτσι η 4μελής οικογένεια αναχώρησε από τη Χίο με την πρωινή πτήση της Κυριακής για Αθήνα, ώστε τόσο το βρέφος όσο και η μητέρα έτυχαν της φροντίδας του «Χαμόγελου του παιδιού».