Αρχική Νέα Τοπικά Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου: Σχετικά με τη δημιουργία νέων λατομικών ζωνών

Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου: Σχετικά με τη δημιουργία νέων λατομικών ζωνών

5

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Σχετικά με τη δημιουργία νέων λατομικών ζωνών


Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα των εφημερίδων της 23/10/2008 που αφορούν τη θέση της εταιρείας «ΛΑΤΩ» για τις νέες λατομικές ζώνες, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:
    Είναι θετικό το γεγονός ότι η εταιρεία ΛΑΤΩ εκφράζει τη θέση της για τη δημιουργία νέων λατομικών ζωνών στο νομό μας. Η δημιουργία νέων λατομικών ζωνών είναι αίτημα ολόκληρης της κοινωνίας της Χίου, λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες στο χώρο των λατομείων.
   Η δημιουργία λατομικής ζώνης θα δώσει την δυνατότητα στις επιχειρήσεις του κλάδου να αναπτύξουν δυναμικά τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, με βάση τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
   Σχετικά με την αναφορά σας για λειτουργία λατομείου χωρίς άδεια, είμαστε στη διάθεσή σας για πλήρη διερεύνηση αφού γίνει σχετική έγγραφη καταγγελία και εφόσον το θέμα εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Ν.Α. Χίου.
   Η Ν.Α. Χίου λειτουργεί και τώρα και στο μέλλον με ένα και μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών της Χίου. Αυτό έχει σαν στόχο και σκοπό και το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες του Νομού μας.


 


                                                         Από το Γραφείο Τύπου
                                                                  Της Ν.Α. Χίου