Αρχική Πολιτισμός H EUROCLASSICA τίμησε τον Ερρίκο ΝΤΥΝΑΝ

H EUROCLASSICA τίμησε τον Ερρίκο ΝΤΥΝΑΝ

6

  Σε μια από τις καλύτερες  εκδηλώσεις της, στον πάντα ζεστό και φιλόξενο οίκο του ιδρύματος «ΜΑΡΙΑ  ΤΣΑΚΟΥ» στην Αθήνα, η EUROCLASSICA και ο Σ.Φ.Ε (Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών), τίμησαν την επέτειο των 180 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ανθρωπιστή Ερρίκου  Ντυνάν.
     Στην ομιλία της η εκπρόσωπος της EUROCLASSICA Δρ Μαρία – Ελευθερία Γιατράκου παρουσίασε τη ζωή και το έργο του «Μεγάλου Ανθρωπιστή και Οραματιστή» του Ερρίκου ντυνάν που πρώτος τιμήθηκε με το βραβείο Νομπέλ.
     Ήταν επίσης αυτός ο οποίος πρωτοτύπησε  με  περιβραχιόνιο ένα ορατό Ερυθρό Σταυρό, που μίλησε για σεβασμό των αιχμαλώτων πολέμου, για ελάττωση  πολεμικών εφοδίων.
     Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Κώστας Φράγκος ενώ στο έργο και στην προσφορά του Ε. Ντυνάν μίλησε και η κ. Τσάκου, που ακολούθως αναφέρθηκε στους επικρατούντες  κανόνες ιατρικής περίθαλψης της εταιρείας ΤΣΑΚΟΣ 
     Τόνισε με έμφαση ότι η υγεία θα ήταν πρωταρχικό μέλημα και υποχρέωση όλων για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη θάλασσα και κουβαλούν το μεγαλύτερο συνάλλαγμα στην πατρίδα μας.
     Όπως σημειώνει ο κ. Μιχάλης Καριάμης που είχε την ευγενή καλοσύνη να μας ενημερώσει για την εκδήλωση «στο τέλος της ομιλίας της  σκόρπισε ρίγη συγκίνησης λέγοντας ότι σήμερα θα τρέχουν δάκρυα χαράς από τα μάτια του Ντυνάν βλέποντας τον Ομπάμα, απόγονο έγχρωμων αλυσοδεμένων σκλάβων στο τιμόνι της Αμερικής».
     Ο Δρ. Αθ. Γιαλούρης, Διευθ. Α΄Παθ. Κλινικής  Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, με ένα λυρικό λόγο, αναφέρθηκε στη «Μοναξιά του Ε. Ντυνάν».
     Ακολούθως μίλησαν η κ.κ. Π. Φελέκη και Σ Καραθανάση , εθελόντριες του ΕΕΣ, ενώ τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε η Δρ. Ι. Κονδύλη, Δέκτ. Νομικής του Π. Αθηνών.
     Ακολούθησε απονομή τιμητικών διακρίσεων και δεξίωση εκ μέρους του ιδρύματος «Μαρία Τσάκου».