Αρχική Νέα Τοπικά Συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των κρατουμένων

Συναυλία συμπαράστασης στον αγώνα των κρατουμένων

6

 Εκδήλωση συμπαράστασης στους κρατουμένους των φυλακών που έχουν φτάσει στο έσχατο μέσο πάλης μέσω της απεργίας πείνας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι έξω από τις φυλακές της Χίου.
   «Η απεργία πείνας των φυλακισμένων μας αφορά όλους. Στηρίζουμε τα αιτήματά τους και τον αγώνα τους. Η σιωπή είναι συνενοχή», αναφέρουν μεταξύ των άλλων στο ψήφισμά τους οι πολίτες συμπαράστασης στον αγώνα των φυλακισμένων, καταγγέλλοντας μεταξύ άλλων, τις άθλιες συνθήκες κράτησης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κρατουμένων.
   Βροντερό παρόν στη συγκέντρωση έξω από τις Δικαστικές Φυλακές Χίου έδωσαν μέλη της ομάδας αναρχικών, η «Αλληλεγγύη» από τη Μυτιλήνη φωνάζοντας συνθήματα, στα οποία ανταποκρίθηκαν στη συνέχεια οι κρατούμενοι, επαναλαμβάνοντας τα.
   Στη συνέχεια τετραμελής επιτροπή, από την πρωτοβουλία πολιτών συμπαράστασης στον αγώνα των φυλακισμένων, επιτράπηκε να μπουν στην φυλακή, ύστερα από αίτημά τους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς όμως να συναντηθούν με τους ίδιους τους κρατούμενους, ενώ ακολούθησε συναυλία «εκτός των τειχών»
   Στις Δικαστικές Φυλακές Χίου κρατούνται 162 άτομα εκ των οποίων 53 συμμετέχουν στην απεργία πείνας. Η δυναμικότητα της φυλακής είναι πάντως για 105 άτομα ενώ σύμφωνα με τη διοίκηση των φυλακών διαθέτουν μόλις 145 κρεβάτια!
   Να προσθέσουμε εξάλλου ότι το Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, ένας 26χρονος υπόδικος για ναρκωτικά βρέθηκε νεκρός στις Δικαστικές Φυλακές Χίου. Πρόκειται για τον άτυχο Δημόκριτο Βουβάκη όπου ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα αίτια και οι συνθήκες υπό τα οποία έχασε τη ζωή του.