Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Στον… αέρα οι άγονες αεροπορικές γραμμές

Στον… αέρα οι άγονες αεροπορικές γραμμές

11

 Το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα της Κυβέρνησης σχετικά με την κάλυψη των «άγονων» γραμμών, στις αεροπορικές συνδέσεις των νησιών ζητά να μάθει με ερώτησή της στον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών η βουλευτής Χίου Ελπίδα Τσουρή.
   «Το θέμα της προκήρυξης των άγονων γραμμών στην αεροπορική σύνδεση της Χίου με τη Θεσσαλονίκη και της γραμμής Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ρόδος απασχολεί την τοπική κοινωνία, γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 19 άγονες γραμμές βρίσκονται «στον αέρα», μεταξύ των οποίων και εκείνες που αφορούν στη Χίο», σημειώνει η κα Τσουρή.
Τονίζει επίσης ότι «πριν καν αρχίσει ο διαγωνισμός για την πώληση της Ολυμπιακής ξεκίνησε η διενέργεια δύο διαγωνισμών για 19 άγονες γραμμές. Ωστόσο, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, βασιζόμενη στο υπάρχον ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, διαπίστωσε ότι η διενέργεια των δυο διαγωνισμών δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί, λόγω των εξελίξεων για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, ενώ η εταιρία Πάνθεον δεν πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, που σχετίζονται με την άδεια πτητικής εκμετάλλευσης, αφού δεν διαθέτει το μίνιμουμ πτητικής εμπειρίας ενός έτους, αλλά μόλις,  … λίγων ημερών!
   Επομένως, ουδείς γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει με τα δεκαεννιά δρομολόγια των άγονων γραμμών, που αφορούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία νησιά», καταλήγει η κα Τσουρή.