Αρχική Νέα Τοπικά Κατά της αγροτικής γιατρού στρέφονται οι εσωτερικοί φύλακες- απάντηση γιατρού

Κατά της αγροτικής γιατρού στρέφονται οι εσωτερικοί φύλακες- απάντηση γιατρού

33

Διατηρείται η ένταση μεταξύ του προσωπικού και της αγροτικής γιατρού στις Δικαστικές Φυλακές Χίου
     Μετά την αναφορά της αγροτικής γιατρού στη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και ειδικά στο χώρο του φερόμενου ως ιατρείου, υπήρξε ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων της εσωτερικής φρουράς των Φυλακών η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επιεικώς απαράδεκτη.
     Και αυτό γιατί δεν κάνουν καμία αναφορά στις δικές τους συνθήκες εργασίας όπως και στην κατάσταση που περιγράφει η αγροτική γιατρός για το ιατρείο.
      Στην ανακοίνωσή τους, με ημερομηνία 16 Νοεμβρίου, αναφέρουν:
     «Σε σημερινή συνεδρίασή του το Σωματείο εργαζομένων εσωτερικής φρούρησης του Κ.Κ. Χίου με θέμα τις καταγγελίες της αγροτικής γιατρού του καταστήματος κας Λυμνιούδη αποφασίζει ότι:
     Μετά από συνεχόμενα απαράδεκτα συμβάντα εκ μέρους της κας Λυμνιούδη που αντί να διευκολύνουν το έργο μας το καθιστούν ακόμη πιο επικίνδυνο και μετά από συνεχείς αναφορές συναδέλφων προς το πρόσωπό της για το αληθές αυτών, όπως να κατατεθεί ψήφισμα προς τον κ. Διευθυντή του Κ.Κ. Χίου για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που ή θα συμμορφώσουν την κα Λυμνιούδη στα ιατρικά και μόνο καθήκοντά της ή αν δεν μπορεί να αφοσιωθεί μόνο σε αυτά, την απομάκρυνση της άμεσα από το κατάστημά μας».
    
     Απάντηση γιατρού
     «Μου είχε ζητηθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου Χίου και από τον Ιατρικό Σύλλογο να μην μιλήσω καθόλου στα ΜΜΕ. Όμως μόλις έλαβα την επιστολή που έχουν ετοιμάσει οι υπάλληλοι των Φυλακών Χίου», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή της η γιατρός Κυριακούλα Λυμνιούδη.
      «Νομίζω ότι όσοι γνωρίζετε τι έγραφε η αναφορά μου (την οποία και μας κοινοποιεί), συμφωνείτε ότι απευθυνόμουν καθαρά στο ιατρικό κομμάτι.
      Είναι καθήκον μου σαν γιατρός (σύμφωνα πάντα και με το νόμο) να διαφυλάσσω τα δικαιώματα του ασθενή – κρατούμενου.
      Έτσι όταν υπάρχει υπόνοια ότι κάποιος κρατούμενος ήταν θύμα ξυλοδαρμού φυσικό είναι να τον καλώ στο ιατρείο και να του κάνω ερωτήσεις , για να σιγουρευτώ αν έγινε κάτι τέτοιο.
     Ίσως αυτό να τους κάνει να νοιώθουν ότι “μπλέκομαι” στο έργο τους;
     Διότι τελικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που έγινε και το θεωρούν ΜΗ ΙΑΤΡΙΚΟ!!!», καταλήγει η δήλωση. Να σημειώσουμε ότι στο chiosnews.com έχει αναδημοσιευτεί ολόκληρη η αναφορά.