Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σε ισχύ ο νόμος για κατάργηση παραμεθορίου, ερώτηση ΠΑΣΟΚ

Σε ισχύ ο νόμος για κατάργηση παραμεθορίου, ερώτηση ΠΑΣΟΚ

28

  “Προτίθεται η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει, νομοθετικά, την «εκ παραδρομής» κατάργηση της παραμεθορίου για τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο;”, ρωτούν τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Στη σχετική ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτή Χίου Ελπίδας Τσουρή, επισημαίνεται ότι αν και ο νόμος 3648/08 είναι σε ισχύ και εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο του 2008, χρειάστηκε να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός πρόσληψης των ΕΠ.ΟΠ. για να ενημερωθεί το Υπουργείο, με το άρθρο 39, για την κατάργηση της παραμεθορίου στους τρεις νομούς.

 


Ερώτηση
προς
τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Κατάργηση παραμεθορίου για τους Νομούς Χίου, Λέσβου, Σάμου

Ο νόμος 3648/08 είναι σε ισχύ και εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο του 2008. Ο παραπάνω νόμος εκτοπίζει τρείς νομούς του Βορείου Αιγαίου από τις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας και συγκεκριμένα, την Λέσβο, την Χίο και την Σάμο.
Χρειάστηκε να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός πρόσληψης των ΕΠ.ΟΠ. για να ενημερωθεί το Υπουργείο, με το άρθρο 39, για την κατάργηση αυτή.
Χρειάστηκε να χάνουν τα μόρια της παραμεθορίου περιοχής οι διαγωνιζόμενοι, για να απαντήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι διαγράφηκαν οι περιοχές «εκ παραδρομής»…
Σε επιστολή των Νομαρχών των τριών αυτών νομών του Βορείου Αιγαίου το Υπουργείο δήλωνε άγνοια για το θέμα, όπως αποκαλύπτεται από τον ημερήσιο Τύπο! Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου σας, οι συγκεκριμένοι νομοί συμπεριλαμβάνονται ακόμα στους πίνακες των παραμεθόριων περιοχών.
Η ίδια κατάσταση ισχύει και με το επίδομα εξομάλυνσης στον υπολογισμό του εφάπαξ των αξιωματικών, όπως πολύ πρόσφατα επισημάνθηκε σε σχετική ερώτηση στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 7737/9.10.08). Επί οχτώ ολόκληρους μήνες, το Υπουργείο αγνοούσε τον νόμο που η ίδια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε!  

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεται η Κυβέρνηση να αποκαταστήσει, νομοθετικά, την «εκ παραδρομής» κατάργηση της παραμεθορίου για τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο; 

24 Νοεμβρίου 2008
Οι ερωτώντες βουλευτές

Ε. ΤΣΟΥΡΗ
Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Α. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
Δ. ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ
Β. ΤΟΓΙΑΣ
Δ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ
Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ
Μ. ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ