Αρχική Νέα Τοπικά Συνεδριάζει αύριο ο Ιατρικός Σύλλογος, στην Αθήνα κόπηκαν οι πιστώσεις σε ταμεία

Συνεδριάζει αύριο ο Ιατρικός Σύλλογος, στην Αθήνα κόπηκαν οι πιστώσεις σε ταμεία

5

 «Μεμονωμένη κίνηση αντίδρασης», χαρακτήρισε ο Παιδίατρος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Γιάννης Σταυράκης, τη διαμαρτυρία των γιατρών της Αττικής που σταμάτησαν από χτες να δέχονται εντολές από τα ασφαλιστικά ταμεία του δημοσίου διαμαρτυρόμενοι για τα οφειλόμενα χρήματα. Δέχονται δηλαδή τους ασθενείς με βιβλιάρια του δημοσίου, με την προϋπόθεση όμως να λαμβάνουν την πληρωμή τους τοις μετρητοίς και στη συνέχεια ο ασφαλισμένος να πληρώνεται από το ταμείο.
      Ωστόσο, όπως ο ίδιος ανέφερε, ύστερα από τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο συνέδριο των προέδρων των ιατρικών συλλόγων, θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου της Χίου, ώστε να ενημερώσει τα μέλη του ο Πρόεδρος και στη συνέχεια να αποφασίσουν αν θα προβούν και σε ποιες κινητοποιήσεις.
      «Το πιο πιθανό είναι να εναρμονιστούμε με τις αποφάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου», κατέληξε ο κ. Σταυράκης, οι οποίες θα ανακοινωθούν πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα.
      Παράλληλα με τους γιατρούς, να υπενθυμίσουμε ότι από τη 1η Δεκεμβρίου ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους και οι φαρμακοποιοί (που αύριο πάντως απεργούν), σταματώντας την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους όσων ταμείων καθυστερούν να τους πληρώσουν. Ακολουθώντας έτσι τους συναδέλφους τους, της Αττικής που από την περασμένη Δευτέρα έχουν προβεί στην συγκεκριμένη κινητοποίηση που συμπεριλαμβάνει τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Δημοσίου.
     
     ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 25/11/2008 (dimokratiki.org)