Αρχική Νέα Τοπικά Τα προβλήματα του Σαββατοκύριακου λόγω της κακοκαιρίας

Τα προβλήματα του Σαββατοκύριακου λόγω της κακοκαιρίας

7

       
     Μαζί με το ξεκίνημα του χειμωνιάτικου καιρού, ξεκίνησαν και τα προβλήματα στο νησί μας και ιδιαίτερα στα μέσα συγκοινωνίας αέρα και θάλασσας, που μας εξυπηρετούν.
     Συγκεκριμένα το πλοίο Σαμοθράκη της ναυτιλιακής εταιρίας ΣΑΟΣ, ύστερα από έγκριση του Υπουργείου, έφτασε Μυτιλήνη και αντί να συνεχίσει για Χίο και Σάμο, γύρισε Καβάλα. 
     Απαντώντας σε καταγγελία αναγνώστη της ιστοσελίδας chiosnews.com, ο πράκτορας Θοδωρής Μιχαλάκης σημειώνει ότι «το δρομολόγιο τροποποιήθηκε λόγω της πολύωρης καθυστέρησης που προκλήθηκε από το απαγορευτικό του Σαββάτου, προκειμένου να επανέλθει το πλοίο στα ωράρια του. Οι επιβάτες, τα φορτηγά και τα ΙΧ  με προορισμό τη Χίο μεταφέρθηκαν με μέριμνα της εταιρείας ΣΑΟΣ στο ΕΓ/ΟΓ ΜΥΤΙΛΗΝΗ και έφτασαν στη Χίο χθες (σ.σ. Κυριακή) στις 21.00.
     Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. To Σάββατο, ένα C-130, λόγω των ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με τον Αερολιμανάρχη Χίου, κ. Τριαντάφυλλο δεν μπόρεσε να προσγειωθεί αν και προσπάθησε δύο φορές και κατ’ επέκταση να μεταφέρει επειγόντως έναν ασθενή. 
     Εκτός αυτού, το Σάββατο ένα πουλί δεν επέτρεψε στο αεροπλάνο της Aegean να απογειωθεί. Οι τεχνικοί, ύστερα από έλεγχο διαπίστωσαν ότι στην τουρμπίνα είχε σφηνώσει ένα πουλί, κι έτσι οι επιβάτες έφυγαν με άλλη πτήση της εταιρίας μια ώρα αργότερα, ενώ για την αποζημίωσή τους πήραν ένα εισιτήριο δωρεάν.


       Κόβουν δέντρα
     Το Σάββατο επίσης λόγω των ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν  από τις μεσημεριανές ώρες η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη στα παρακάτω συμβάντα:
     Στις 15.45  για κοπή δέντρου στο Δημοτικό κήπο, στις 16.15 για κοπή δέντρου στην οδό Σταματίας Γλύκα στο Λατόμι και στις 17.35  για κοπή δέντρου στην οδό Σκαραμαγκά στην Αγ.Αννα Καπέλλα. Επίσης γύρω στη 13.00 με 1 όχημα και 3 άντρες επενέβη σε εξακρίβωση πυρκαγιάς στην περιοχή Σπαρτούντας. Στην περιοχή εντοπίσθηκαν  50 τετ. μέτρα καμένης βλάστησης από πυρκαγιά  από άγνωστη αιτία. Διενεργείται προανάκριση.
    
     ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 25/11/2008 (DIMOKRATIKI.ORG)