Αρχική Νέα Τοπικά Νέα παράταση από την ΤΕΔΚ στην απόφαση για ΦΟρέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Νέα παράταση από την ΤΕΔΚ στην απόφαση για ΦΟρέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

7

 Καλά Χριστούγεννα… θα είναι έτοιμη η ΤΕΔΚ να καταθέσει την πρότασή της  στην περιφέρεια για το τι τύπου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) επιθυμεί. Το επείγον το θέματος μετατέθηκε για μετά από 10 μέρες, οπότε θα συναντηθούν οι Δήμαρχοι της Βόρειας Χίου μεταξύ τους και οι Δήμαρχοι της Νότιας αντίστοιχα και θα αποφασίσουν για τη μορφή της εταιρίας.
   Μετά τη συνάντησή τους, θα φέρουν το θέμα στα Δημοτικά τους Συμβούλια και θα εισηγηθούν για τη συμμετοχή τους στον υπό σύνθεση φορέα.
   Στη συνέχεια η πρόταση θα επανέλθει στην ΤΕΔΚ για να πάρει την τελική απόφαση.
   Στη χθεσινή συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Νομάρχης Χίου, Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο οποίος στην αρχή έκανε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με τους ΧΥΤΑ στη Χίο.
   Εν τω μεταξύ οι Δήμαρχοι των δυο άμεσα συνδεδεμένων με τους ΧΥΤΑ περιοχών, δηλαδή των Καρδαμύλων Βαγγέλης Μελιτζάνης και των Μαστιχοχωρίων Ηλίας Κλεισσάς φαίνεται να κλείνουν προς τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας.
   Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο τεχνικός σύμβουλος της εταιρίας, που έχει αναλάβει το έργο από Αθήνα, ο οποίος ανέφερε στους παραβρισκόμενους ότι στη μελέτη φαίνεται καθαρά αν τους συμφέρει να αναλάβει ένας φορέας ή δύο.  «Πρέπει να είναι ένα ευέλικτο σχήμα, ώστε να  βοηθάει τις χρηματοδοτήσεις», τόνισε, επισημαίνοντας ότι ο φορέας πρέπει να συσταθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
  
   ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 25/11/2008 (DIMOKRATIKI.ORG)