Αρχική Νέα Τοπικά Συσσίτιο για άπορους από ΔΟΠ Δήμου Χίου

Συσσίτιο για άπορους από ΔΟΠ Δήμου Χίου

13

  Αν όντως υπάρχει τόσο έντονο πρόβλημα ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας οφείλει να το εξετάσει σοβαρά και να το κάνει γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου.
   Ο λόγος για τον αριθμό των συμπολιτών μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και έχουν ανάγκη από γεύματα αγάπης ή κοινώς συσσίτιο.
   Ο Πρόεδρος του ΔΟΠ Παναγιώτης Ντόσκας ανακοίνωσε μια σημαντική πρωτοβουλία από πλευράς Οργανισμού, που όμως με τη διάρκειά του και τον περιορισμό των θέσεων μειώνεται σαφέστατα το βεληνεκές της.
   Συγκεκριμένα για 2 περίπου εβδομάδες σε 3 εστιατόρια της πόλης θα σιτίζονται (δεν ξεκαθαρίστηκε πόσα γεύματα περιλαμβάνει το συσσίτιο) περί τα 30 άτομα.
   Τα έξοδα για το πρόγραμμα λόγω του ότι δεν μπορεί να αιτιολογήσει ο ΔΟΠ τέτοια κονδύλια θα πληρωθούν μέσω της εθελοντικής προσφοράς μέρους των αντιμισθιών των συμβούλων. Στο πρόγραμμα είναι άγνωστο αν θα συνεισφέρουν και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.
   Σε ερώτησή μας αν πρόκειται για μια ομόφωνη απόφαση του ΔΟΠ, ο πρόεδρος απάντησε καταφατικά. Όμως προφανώς εννοεί μία καταρχήν απόφαση που ελήφθη στις αρχές του 2007, όταν πράγματι ο κ. Ντόσκας κατέθεσε την πρόταση.
   Όπως μας δήλωσε ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Παπαδόπουλος δεν έχουν συζητήσει ξανά για το συγκεκριμένο θέμα.
   Κατά τον κ. Παπαδόπουλο η πρόταση του Δήμου έρχεται τώρα που ανακοινώθηκε από πλευράς Νομαρχίας η πρόθεση να λειτουργήσει super market για άπορους, κάτι που επίσημα τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί. Παράλληλα σε γραπτή του ανακοίνωση σημειώνει ότι η απραξία του ΔΟΠ φαίνεται και από το γεγονός ότι δεν πήρε καμία πρωτοβουλία για τις φυλακές
   Ο Παναγιώτης Ντόσκας σημείωσε πάντως το ότι σκέφτονται σοβαρά να επεκταθεί το συσσίτιο κάθε Κυριακή όλο το χρόνο, εφόσον λυθεί όμως το οικονομικό.