Αρχική Νέα Τοπικά Πραγματική ιστορία του Π. Καλόγηρου- Αποκλεισμένος με το αμαξίδιο

Πραγματική ιστορία του Π. Καλόγηρου- Αποκλεισμένος με το αμαξίδιο

9

 Ο Παραολυμπιονίκης Παντελής Καλόγερος επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Χίου για να μιλήσει με τα παιδιά. Στο σχολείο μπήκε. Όμως χρειάστηκε μια ολόκληρη ώρα για να βγει, αφού κάποιος στρατιωτικός, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του μπροστά στην πόρτα του σχολείου και πάνω στη διάβαση, απαγορεύοντας έτσι την πρόσβαση στους υπόλοιπους.
   Τελικά, ύστερα από συνεργασία με τον Διευθυντή της Τροχαίας, κ. Δαμίρη η Express Service μετακίνησε το αυτοκίνητο κι έτσι ο Παντελής μετά από μια ώρα αναμονή περίπου κατάφερε να περάσει την πόρτα του σχολείου.
   «Κάποτε για τους Ολυμπιονίκες στην Ελλάδα γκρέμιζαν τα τείχη. Εδώ ούτε ένα πεζοδρόμιο δεν μπορούν γκρεμίσουν», ανέφερε στη «Δ» ο Παντελής, εξηγώντας ότι η πόλη, χωρίς πεζοδρόμια με ράμπες, συν τη νοοτροπία κάποιων, δεν είναι προσβάσιμη σε όλο το κοινωνικό σύνολο.
   Η 3η Δεκεμβρίου πλησιάζει και είναι η Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία. Η 3η Δεκεμβρίου δεν είναι γιορτή. Είναι ημέρα κοινωνικής διαμαρτυρίας και μια αφορμή για να έρθουν στο προσκήνιο οι διεκδικήσεις των ανθρώπων αυτών ισοτιμίας με όλους τους υπόλοιπους.
  

της Κλαίρης Κάβουρα,

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 26/11/2008