Αρχική Νέα Τοπικά Πρωτοβουλία Πολιτών Αλληλεγγύης Κρατουμένων: ο θάνατος και 2ου κρατουμένου επιβεβαιώνει τα οξυμμένα...

Πρωτοβουλία Πολιτών Αλληλεγγύης Κρατουμένων: ο θάνατος και 2ου κρατουμένου επιβεβαιώνει τα οξυμμένα προβλήματα

6

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ


Με αισθήματα οργής και αγανάκτησης πληροφορηθήκαμε χθες το πρωί το θάνατο ενός ακόμη συνανθρώπου μας κρατούμενου στις φυλακές της Χίου.


  Λίγες μόλις μέρες από την αναστολή των κινητοποιήσεων των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας για να δοθεί η ευκαιρία στη ελληνική πολιτεία να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις της και λίγες μόλις ώρες από την επίσκεψη αντιπροσωπείας της χιώτικης Πρωτοβουλίας Συμπαράστασης με το μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου κ. Άννας Φιλίνη στις εδώ φυλακές, το τραγικό αυτό γεγονός, έρχεται να διαψεύσεις οικτρά την εξωραϊσμένη εικόνα για τις απάνθρωπες συνθήκες που εξακολουθούν να υπάρχουν.


     Πέρα από τις διάφορες εξαγγελίες ή ακόμη τις όποιες φιλάνθρωπες πρωτοβουλίες , το πρόβλημα των έγκλειστων της διπλανής μας πόρτας εξακολουθεί να υπάρχει και να επιβεβαιώνει κάθε φορά με τον πιο τραγικό τρόπο τις μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης και πιο πολύ τη θλιβερή απόσταση του κατ’ ευφημισμό “σωφρονιστικού μας συστήματος” από το ευρωπαϊκό κεκτημένο.


Η χιώτικη κοινωνία και ο πολιτισμός μας έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία μ’ αυτό που συμβαίνει στα άδυτα των φυλακών και δεν μπορεί άλλο να το ανεχθεί. Μαζί με τα αιτήματα των κρατουμένων όπως έχουν μέχρι σήμερα διατυπωθεί, ζητά από τις τοπικές δικαστικές αρχές να χυθεί άπλετο φως στα τελευταία τραγικά γεγονότα τα οποία παρακολουθεί με αποφασιστικό ενδιαφέρον.


Η χιώτικη Πρωτοβουλία Συμπαράστασης στον αγώνα των κρατουμένων αναγγέλλει εντός του προγραμματισμού της δράσης της την δημόσια συνέντευξη τύπου που άμεσα πρόκειται να δώσει στα Μ.Μ.Ε και καλεί την χιώτικη κοινωνία να την πλαισιώσει μαζικά.