Αρχική Νέα Τοπικά Επιστολή Νομάρχη σε Πρόεδρο ΔΕΠΑΝΟΜ για πορεία εργασιών στη Νέα Πτέρυγα Νοσοκομείου

Επιστολή Νομάρχη σε Πρόεδρο ΔΕΠΑΝΟΜ για πορεία εργασιών στη Νέα Πτέρυγα Νοσοκομείου

4

 


 κ. Πρόεδρε
      Αισθήματα έντονης ανησυχίας, απογοήτευσης και αγανάκτησης κυριαρχούν στο Νομό μας σχετικά με την πορεία των εργασιών στην κατασκευή της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Χίου.
      Ένα έργο ενταγμένο στο Γ΄ΚΠΣ με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τις 21/12/2008, παραμένει ημιτελές εδώ και αρκετό χρόνο, με άμεσο και ορατό κίνδυνο απώλειας αρκετών εκατομμυρίων ΕΥΡΩ από το Π.Ε.Π. Βορείου Αιγαίου.
      κ. Πρόεδρε
      Εδώ και αρκετό καιρό, αντί να καταβληθεί από πλευράς σας προσπάθεια για την εντατικοποίηση των εργασιών, ώστε να εκπληρωθεί το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, το θέμα αφήνεται να λιμνάζει και παραμένει στην επικαιρότητα μόνο στις τοπικές εφημερίδες, λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει από τους τοπικούς φορείς.
      Ο Χιώτικος λαός, απαιτεί και θέλει άμεση ενημέρωση:
      Α) Γιατί το έργο δεν ολοκληρώθηκε εντός του χρονοδιαγράμματος εκτέλεσης και με τίνος την ευθύνη.
      Β) Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Διευθύνουσα Υπηρεσία βλέποντας τη στασιμότητα των εργασιών.
      Γ) Για ποιο λόγο παρατηρείται αυτή η ανοχή από τις υπηρεσίες της ΔΕΠΑΝΟΜ στην καθυστέρηση ως προς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης με προφανή τον κίνδυνο απώλειας εκατομμυρίων ΕΥΡΩ.
      Για όλους αυτούς τους λόγους, και για πολλά άλλα αναπάντητα ερωτήματα, καλούμε τη ΔΕΠΑΝΟΜ, αλλά και το Υπουργείο Υγείας το οποίο έχει και την πολιτική ευθύνη για την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα, να αποστείλει άμεσα κλιμάκιο στη Χίο, ώστε σε σχετική σύσκεψη στη Ν.Α. Χίου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις εξελίξεις και τις απαιτούμενες ενέργειες για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα.


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ


ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ