Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή για τη… μετακόμιση Ψαρών- Οινουσσών στο Ιόνιο!

Ελπίδα Τσουρή για τη… μετακόμιση Ψαρών- Οινουσσών στο Ιόνιο!

63

     
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ
Βουλευτής Νομού Χίου – ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Δελτίο Τύπου


Χίος, 10 Νοεμβρίου 2008


Εφόσον τα Ψαρά και οι Οινούσσες υπάγονται στην … Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (!), αντιλαμβάνεται ο καθένας τη σοβαρότητα με την οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους.


Σε απάντηση Ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής Χίου, Ελπίδα Τσουρή, σχετικά με την υλοποίηση «ειδικών δράσεων για τα μικρά νησιά», πρόγραμμα, το οποίο είχε πανηγυρικά εξαγγελθεί, αλλά έχει μηδενική απορροφητικότητα, το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, αφού αναγνωρίζει ότι, για τα Ψαρά και τις Οινούσσες δεν έχει προχωρήσει τίποτα από τον Απρίλιο του 2008, παραπέμπει στον … Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, για την τροποποίησή τους!


Κατά τ’ άλλα από τις απαντήσεις, τόσο του Υπουργείου, όσο και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην οποία, βεβαίως, υπάγονται τα παραπάνω νησιά, συνάγεται ότι ακόμα προσπαθούμε να «ωριμάσουμε» έργα, τα οποία έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί, μέχρι τέλους του 2008! Να υπενθυμίσουμε ότι η «ωρίμανση» των έργων και η δημοπράτησή τους ανατέθηκε, για μεγαλύτερη, υποτίθεται, ευελιξία και ταχύτητα στην εταιρία «Εγνατία Οδός Α.Ε.», παρακάμπτοντας τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.


Φαίνεται ότι περιμένοντας να … ωριμάσει η σημερινή Κυβέρνηση, τα νησιά θα πληρώνουν πολύ ακριβά το μάρμαρο!

Διαφήμιση