Αρχική Νέα Τοπικά Η Δημοτική Αστυνομία Δ. Χίου προσπαθεί αλλά ευθύνες έχουν και οι πολίτες

Η Δημοτική Αστυνομία Δ. Χίου προσπαθεί αλλά ευθύνες έχουν και οι πολίτες

13

      Η Δημοτική Αστυνομία μέσα σε ένα δυσμενές γι αυτή περιβάλλον πασχίζει να επιτελέσει το έργο της και προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο όλα όσα υποχρεούται . Στην προσπάθειά της αυτή έχει ελάχιστους συμπαραστάτες αφού οι περισσότεροι μένουν στην επιβολή του προστίμου χωρίς να εξετάζουν το πριν και το μετά .


Διότι κάθε παράβαση που διαπράττεται είναι ένα γεγονός με 2 όψεις . Αφενός κάποιος κάνει ευκολότερα τη δουλειά του αδιαφορώντας για τους άλλους και αφετέρου ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας ταλαιπωρείται .  Και το χειρότερο είναι ότι αυτοί που ταλαιπωρούνται είναι οι νομοταγείς  συμπολίτες μας .


    Η δική μας δε προσπάθεια συντείνει στο να καλυτερέψουμε τη ζωή των πολλών , των νομοταγών  συμπολιτών μας και όχι των λίγων παραβατών . 


  Γι αυτό βεβαιώνονται παραβάσεις πρώτα σε οδούς με μεγάλη κυκλοφορία και με μικρό πλάτος , σε στάθμευση σε διπλή σειρά , σε παρακώλυση των συγκοινωνιών , σε  κατάληψη πεζοδρομίων , πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων κ.λ.π.     Όπου δε η όχληση από κάποια παράβαση είναι μεγάλη αφαιρούνται πινακίδες ή τίθενται άλλα διοικητικά πρόστιμα .


    Εκτός όμως από αυτές τις δραστηριότητες , οι οποίες και δημιουργούν αρνητική εικόνα για την Υπηρεσία μας , η Δ.Α. επιτελεί σημαντικό έργο , το οποίο όμως δεν είναι ευρέως γνωστό , παρότι είναι σημαντικό , όπως :


   Βοηθάει σε πολλές περιπτώσεις την ασφαλή  προσέλευση και αποχώρηση μαθητών στα Σχολεία και τους άλλους  χώρους δραστηριοποίησής τους , ενώ φροντίζει σε μόνιμη βάση για την φύλαξη των εγκαταστάσεών τους  .


    Συνδράμει τις διοργανώτριες Αρχές εορτών και εκδηλώσεων .


    Όπου και όταν χρειάζεται προβαίνει , με τα όργανά της , σε ρύθμιση κυκλοφορίας , διευκολύνοντας έτσι τους συμπολίτες μας πεζούς και οδηγούς .


   Λειτουργεί όλο το 24ωρο , είτε με βάρδια στο γραφείο είτε με υπαλλήλους σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει όποιο πρόβλημα  δημιουργηθεί οποτεδήποτε και εμπίπτει στις αρμοδιότητές της .


     Εκτελεί περιπολίες στις γειτονιές της Πόλης μας και φροντίζει για την εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας , ώστε να υπάρχει η καλλίτερη δυνατή εικόνα σε αυτές .


   Φροντίζει για την ομαλή λειτουργία των Δημοτικών χώρων στάθμευσης , ώστε να εξασφαλίζεται η εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκαν .  Εντοπίζει και άλλους χώρους εντός της Πόλης για παρόμοια χρήση και συμμετέχει στις διαδικασίες αγοράς και αξιοποίησής τους .


   Συμμετέχει στην Επιτροπή κυκλοφορίας του Δήμου εισηγούμενη προτάσεις και λύσεις για χρονίζοντα προβλήματα .


   Εντοπίζει εγκαταλειμμένα οχήματα και φροντίζει για την απομάκρυνσή τους , αποδίδοντας έτσι ζωτικούς χώρους για χρήση στο κοινωνικό σύνολο .


   Διενεργεί συνεχείς ενημερώσεις προς το κοινό  , σε σχέση με τις ρυθμίσεις εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου , με συνεντεύξεις , δελτία τύπου , κ.λ.π.


   Προβαίνει , μετά  από αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων , σε σφράγιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ύστερα από συνδρομή των προϋποθέσεων που θέτει ο Νόμος .


   Ελέγχει το πλανόδιο και στάσιμο εμπόριο καθώς και τους νομάδες συμπολίτες μας , ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός αφενός , να μην πληγώνεται η εικόνα της Πόλης μας αφετέρου .


    Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε δεκάδες άλλες δράσεις μας αλλά στόχος μας δεν είναι να κουράσουμε τους αναγνώστες , από τους οποίους πάντως ζητάμε τη συνδρομή τους  ώστε να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας , για τη δική τους ωφέλεια πρώτα και πάνω από όλα  .


                                                                                                                                                                                     ΛΕΩΝΙΔΑΣ  ΡΟΔΙΤΗΣ


                                                                                                  Δημοτικός Σύμβουλος