Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Νομάρχη σε ΝΟΔΕ Χίου για νέο λιμάνι

Απάντηση Νομάρχη σε ΝΟΔΕ Χίου για νέο λιμάνι

12

 Με αφορμή ανακοίνωση της τοπικής Ν.Δ. σχετικά με το νέο λιμάνι, επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά τα εξής:


Οι ανακοινώσεις της Ν.Α. Χίου σχετικά με το νέο λιμάνι, στηρίζονται στα στοιχεία των υπηρεσιών, και στις πραγματικές ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην προσπάθειά μας να προωθήσουμε το παγχιακό αυτό αίτημα. Η Ν.Α. Χίου έχει ολοκληρώσει όλες τις μελέτες και έχει εξασφαλίσει όλες τις αδειοδοτήσεις για τη δημιουργία Νέου Κεντρικού Λιμένα.


Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση της τοπικής ΝΔ, γραμμένη σε ύφος στείρα αντιπολιτευτικό, με περίσσευμα λαϊκισμού και έλλειψη επιχειρημάτων, προσπαθεί να ακυρώσει τόσο τη μεγάλη προσπάθεια για νέο κεντρικό λιμάνι, όσο και το σύνολο των μεγάλων έργων που προωθεί η Ν.Α. Χίου. Οι δικαιολογίες ότι δήθεν δεν υπάρχουν πόροι από το ΕΣΑΠ Β. Αιγαίου είναι πραγματικά αστείες, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η χρηματοδότηση ενός τέτοιου έργου, που είναι ώριμο, που είναι αναγκαίο και που αποτελεί αίτημα του συνόλου του Χιακού Λαού, εξαρτάται από την πολιτική βούληση της κυβέρνησης.


Η Ν.Α. Χίου με συνέπεια στο στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιεί και πιστή στην εντολή των πολιτών της Χίου, δεν θα πάψει να διεκδικεί, ούτε θα κουραστούμε να καλούμε όλους σε συστράτευση, προκειμένου να διεκδικήσουμε τους απαραίτητους πόρους για να ξεκινήσει το Έργο του Νέου Κεντρικού Λιμένα Χίου.Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου