Αρχική Νέα Τοπικά Εργασιακή αβεβαιότητα στο ΚΔΑΠ Δ. Χίου- Ζητούν παρέμβαση Περιφερειάρχη

Εργασιακή αβεβαιότητα στο ΚΔΑΠ Δ. Χίου- Ζητούν παρέμβαση Περιφερειάρχη

11

  Στην Περιφέρεια απευθύνονται οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ «Αποχρώσεις» του Δήμου Χίου ζητώντας την ανανέωση των συμβάσεων τους.
     Όπως και στην περίπτωση των βρεφονηπιακών σταθμών το πρόγραμμα πέρασε στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας με αποτέλεσμα την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για εγγραφή παιδιών και τη δραματική μείωση του αριθμού.
     Συγκεκριμένα ενώ το ΚΔΑΠ, με μια πενταετή λειτουργία, εξυπηρετούσε ετησίως 80 οικογένειες, και κατά επέκταση και παιδιών, για την τρέχουσα σχολική περίοδο εγκρίθηκαν μόλις 9 αιτήσεις!
     Παρόλο όμως που κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπου η πίεση των γονιών έφερε αποτέλεσμα και προχωρά ο Δήμος Χίου σε λήψη δανείου για εξυπηρέτηση τους, στο ΚΔΑΠ ζητείται από τους εργαζόμενους να αποδεχθούν μείωση των ωρών εργασίας έχοντας ως εναλλακτική λύση την απόλυση!
      «…Ο Δήμαρχος Χίου κάλεσε εμάς τους υπαλλήλους του ΚΔΑΠ στο γραφείο του στο Δημαρχιακό Κατάστημα δηλώνοντάς μας να δεχθούμε είτε μείωση των ωρών εργασίας μας (ημιαπασχόληση) είτε απόλυση ορισμένων από εμάς για οικονομικούς λόγους, πράγμα αντίθετο με την μέχρι 31/8/2008 εργασιακή μας σχέση, που ήταν συνεχόμενες και πλήρους απασχόλησης συμβάσεις», αναφέρουν οι εργαζόμενοι για τη συνάντηση στις 29 Αυγούστου.
     Σημειώνονται στη συνέχεια οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να συνεχίζουν να εργάζονται με το ίδιο καθεστώς. Επισημαίνουν ότι το κόστος του κέντρου θα είναι για το Δήμο 70.000 ΕΥΡΩ και όχι 120.000 που ισχυρίστηκε ο κ. Δήμαρχος σε δηλώσεις του.
     «Μετά από όλα αυτά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τη στοχοποίησή μας και την υπονόμευση της συγκεκριμένης κοινωνικής δομής από πλευράς Δημάρχου καθώς εκτίθεται τόσο από τους Νόμους του Κράτους (ΚΥΑ) όσο και από τις «αστείες» δικαιολογίες που χρησιμοποιεί.
     «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τα νόμιμα επαγγελματικά δικαιώματά μας, δηλαδή ετήσιες και πλήρους απασχόλησης ανανεώσεις των συμβάσεων μας για όλους τους εργαζόμενους του ΚΔΑΠ και ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ τη συμμετοχή όλων των αιτούντων την περίοδο του Ιουλίου 2008».