Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Περιοδεία βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Για σύνδεση νησιών & χρήση Κορακάρη

Περιοδεία βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ- Για σύνδεση νησιών & χρήση Κορακάρη

8

 Τις φυλακές της Χίου και το Νοσοκομείο επισκέφτηκε την Τετάρτη, 26/11, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Φιλίνη, ενώ στην συνέχεια ενημερώθηκε εκτενέστερα για το πρόβλημα της ακτοπλοΐας που αντιμετωπίζει το νησί μας.
   Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και με την ιδιότητα της ως αρχιτέκτονας και μηχανικός καθώς και ως μέλος της ειδικής επιτροπής της Βουλής για τις οικονομικές υποθέσεις και θέματα χωροταξίας, αναφέρθηκε στο γενικό χωροταξικό σχέδιο της χώρας, το οποίο ψηφίστηκε πριν λίγους μήνες και έλαβε την αρνητική ψήφο όλης της αντιπολίτευσης.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε η Άννα Φιλίνη, είχε προτείνει να υπάρξει ένας ανατολικός νησιωτικός άξονας ο οποίος να συνδέει όλα μας τα νησιά από την Κρήτη μέχρι τη Σαμοθράκη και τη Θράκη ώστε  να μην εξαρτιόταν τα νησιά αποκλειστικά από τον Πειραιά. Κριτική άσκησε και για το ειδικό χωροταξικό για τον τουρισμό που προσπαθεί ως Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) να περάσει η Κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι δεν αναγνωρίζει περιοχές της χώρας που είναι ιδιαίτερα κορεσμένες και χρειάζονται ειδική προστασία για να έχουν περαιτέρω ανάπτυξη.
   Η κ. Φιλίνη αναφέρθηκε και στην περιοχή του Κορακάρη, όπου εκφράζοντας τη θέση του κόμματός της σημείωσε: «Επιδιώκεται από ιδιωτικά συμφέροντα να γίνει μια αντιπεριβαλλοντική και αντιαναπτυξιακή τουριστική επέμβαση. Ο Κορακάρης είναι η κύρια υδατολεκάνη του νησιού. Θα μπορούσε να έχει άλλη χρήση».
   Όσον αφορά το Νοσοκομείο της Χίου, ανέφερε στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ότι ενώ έχει καλούς γιατρούς, πάσχει όπως όλα τα δημόσια Νοσοκομεία από έλλειψη προσωπικού.
   Τέλος για το φλέγον θέμα της ακτοπλοΐας, η κ. Φιλίνη διατύπωσε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει να αναπτυχθεί ένας δημόσιος φορέας που θα φροντίζει τα νησιά.
   «Πρέπει να υπάρξει τέτοια μέριμνα έτσι ώστε αυτό που πληρώνει ο κάθε επιβάτης για να έρθει στο νησί να αντιστοιχεί με εκείνο το οποίο προβλέπεται για τις χερσαίες μετακινήσεις, με το λεωφορείο ή με το τρένο», τόνισε.
  
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 27/11/2008 (dimokratiki.org)