Αρχική Νέα Τοπικά Συνδικαλιστές online: Ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Πολύκεντρου

Συνδικαλιστές online: Ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Πολύκεντρου

7

  Σεμινάρια βασικών δεξιοτήτων υλοποιήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε για 15 συνδικαλιστές του δημοσιοϋπαλληλικού χώρου, στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνει το Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ.

 Σύμφωνα με το μέλος της ΑΔΕΔΥ και Πρόεδρο του Κοινωνικού Πολύκεντρου, Θεόδωρο Χρονόπουλο, που επισκέφτηκε το νησί μας εν όψει των σεμιναρίων θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες δράσεις. «Εφαρμόζουμε αυτά τα προγράμματα σε όλη την Ελλάδα.  Ήδη επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολλών ωρών που θα εφαρμόζεται μέσα σε ολόκληρο το έτος, πάνω σε μια σειρά δεξιοτήτων για τα συνδικαλιστικά μας στελέχη», πληροφόρησε ο κ. Χρονόπουλος.
      Στόχος του νέου Ινστιτούτου της ΑΔΕΔΥ, του Κοινωνικού Πολύκεντρου, είναι όπως ο ίδιος είπε η ενίσχυση των συνδικαλιστικών στελεχών και των εργαζομένων στο δημόσιο με νέα εφόδια, νέες δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικότερα στις ραγδαίες εξελίξεις της τεχνολογίας και γενικότερα στις κοινωνικοπολιτικές μεταβολές.
      «Με την ενίσχυση των συνδικαλιστών σε αυτόν τον τομέα, στοχεύουμε στο να μπορούν να μετατρέπουν αποτελεσματικότερα τις αξίες του συνδικαλιστικού κινήματος σε στόχους. Τους στόχους σε οργανωμένη παρέμβαση και δράση, τη δράση σε αποτέλεσμα προς όφελος των δημόσιων αγαθών και δημόσιας διοίκησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, ο οποίος με την ευκαιρία της επίσκεψής του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ που θα ακολουθήσουν και θα κλιμακωθούν για τα γνωστά αιτήματα, μεταξύ των οποίων την άμεση καταβολή του εφάπαξ των δημόσιων υπαλλήλων που έχουν συνταξιοδοτηθεί.

 Όσον αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα πληροφορικής, συμπεριλαμβάνει 40 ώρες διδασκαλίας, από τους καθηγητές πληροφορικής Σταύρο Καραβασίλη και Γιώργο Παπαμιχαλάκη. Σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη, οι συνδικαλιστές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια βασικών δεξιοτήτων της πληροφορικής πρώτου επιπέδου, (windows, internet, επεξεργασία κειμένου κ.α.), ενώ αν υπάρχει το ενδιαφέρον που υπάρχει μέχρι στιγμής, θα ακολουθήσει και δεύτερος κύκλος σεμιναρίων.