Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Εγκαίνια προσομοιωτή μηχανοστασίου

Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Εγκαίνια προσομοιωτή μηχανοστασίου

4

 


Με την ευκαιρία της τελετής υποδοχής των σπουδαστών Α! Εξαμήνου Εκπ. Έτους 2008-09 στην ΑΕΝ Μηχανικών Χίου, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008,θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια του Προσομοιωτή Μηχανοστασίου Πλοίου, που τοποθετήθηκε  από την Γερμανική Εταιρεία Rheinmetall ,σε συνεργασία με την Marac Electronic.

      Το Σύστημα  αξίας 606.810 Ευρώ, είναι νέας γενιάς και εκμεταλλεύεται όλες τις σύγχρονες δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών ώστε να δίνει  την δυνατότητα ενός λειτουργικού ορίζοντα τουλάχιστον μιας δεκαετίας με σκοπό την κάλυψη των εργαστηριακών αναγκών της Σχολής μας και την πιστοποίηση των γνώσεων σύμφωνα με την ισχύουσα διεθνή σύμβαση STCW 95.


Διαθέτει:


1.Τρείς χώρους. Engine room, Control room και Istructor  room(Bridge)


2.Διαφόρων τύπων κυρίων μηχανών SULZER- BMW- MAC  και CATERPILLAR με μεταβλητό (CPP)  και σταθερό βήμα (FPP) και με δυνατότητα λειτουργίας των , με DIESEL OIL και HEAVY FUEL OIL3.Κονσόλες  χειρισμών με τις σχετικές ενδείξεις οργάνων και παράλληλα ενδείξεις Digital σε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.


4. 5 ηλεκτρομηχανές (2 πετρελαιοκίνητες, 1 turbogenarator ,1 shaft generator και μια ανάγκης emergency generator), με πραγματικούς πίνακες λειτουργίας αλλά και διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας χειροκίνητα και αυτόματα.


5.Δυνατότητα μεταβολής παραμέτρων (θερμοκρασίες, πιέσεις, συνθήκες πλεύσης και κυματισμού κ.λ.π.) ώστε να επιδρούν  φανερά στη μηχανή.


6.Δυνατότητα λήψης διαγραμμάτων λειτουργίας της μηχανής


7,Πλήρη και λεπτομερή δίκτυα με ηλεκτρονικές ενδείξεις και ALARM στα απαραίτητα σημεία σε mimic panel , όπου η αναγγελία  alarm γίνεται μέσω ηχητικού σήματος και αναλάμποντος φωτιστικού σημείου.


8,Μεγαφωνικό σύστημα για την παροχή ήχου πραγματικών  μηχανών και λοιπών ηχητικών πηγών.


9,Ύπαρξη βοηθητικού λέβητα, λέβητα καυσαερίων και emergency χειρισμοί  πηδαλίου.


10,Δυνατότητα από το δωμάτιο του εκπαιδευτή (ISTRUCTOR) τοποθέτηση σεναρίων λειτουργίας αλλά και ανωμαλιών της μηχανής, με καταγραφή σε έγχρωμο εκτυπωτή.


11.Πανοραμικές κάμερες ελέγχου του χώρου εκπαίδευσης για την καλύτερη αξιολόγηση των σπουδαστών.


12.Pretraining room   με 7 σταθμούς εργασίας, όπου προετοιμάζονται οι εκπαιδευόμενοι πάνω σε μιμικά διαγράμματα με πραγματικές συνθήκες λειτουργίας (θόρυβο μηχανής, alarm) αλλά και δυνατότητα replay  της άσκησης που έγινε προηγουμένως στο SIMULATOR ,(η προβολή γίνεται από ηλεκτρονικό προβολέα).


12.Το σύστημα  υποστηρίζεται από κατάλληλο UPS αλλά και σύστημα κλιματισμού.


 


Έγινε εκπαίδευση επί δεκαημέρου σε τρεις τουλάχιστον εκπαιδευτές από εξειδικευμένο προσωπικό της Γερμανικής Εταιρείας.


ΤΕΛΟΣ Υπάρχει δυνατότητα μελλοντικής επέκτασης αναβάθμισης του συστήματος.


ΝΙΚΟΣ ΔΑΝΙΗΛ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ
ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΙΟΥ