Αρχική Νέα Τοπικά Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Δασκάλων, παραμένει Πρόεδρος ο Αντ. Γκιούλης

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Δασκάλων, παραμένει Πρόεδρος ο Αντ. Γκιούλης

181

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου, η σύνθεση του Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «Αδαμάντιος Κοραής», η οποία προέκυψε από την ψηφοφορία της 27/11/2008 είναι η ακόλουθη:
* Πρόεδρος: Γκιούλης Αντώνιος
* Αντιπρόεδρος: Αμπαζής Γεώργιος
* Γενικός Γραμματέας: Ψώρας Δημήτριος
* Ταμίας: Τάχας Παντελής
* Έφορος Πνευματικού κέντρου: Παπαμιχαλάκης Νικόλαος
* Μέλη: Φραγκάκης Ιωάννης
*          Σκούφαλος Μάρκος


Ο πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας:


 


Γκιούλης Αντώνιος                             Ψώρας Δημήτριος


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΏΝ ΧΙΟΥ
«Ο ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ»


Ταχ Δ/νση: Πλατεία Βουνακίου «Οίκος Χίου Διδασκάλου» Τ.Κ.82100 ΧΙΟΣ
Πληροφορίες:Γκιούλης Αντώνης
6946162500
Τηλ-Fax:22710-23736
Χίος 03/12/2008Αρ πρωτ


 


Προς τα μέσα ενημέρωσης της Χίου.


Αγαπητοί κύριοι.


      Επειδή η δεδομένη ευαισθησία των δασκάλων και του Δ.Σ. του συλλόγου τους δε θα πρέπει να παρερμηνεύεται επιτρέψτε μας να δηλώσουμε τα παρακάτω:
1) Διαφορετικό ζήτημα είναι η βαθιά κρίση του συνδικαλιστικού κινήματος, οι προβληματισμοί που εγείρονται, οι προσπάθειες που απαιτούνται στη συνειδητή συνδικαλιστική δράση και διαφορετικό να απόσχουμε από κατακτημένες μας θέσεις.
2) Κατακτημένη θέση των περασμένων δεκαετιών αποτελεί η ημερήσια άδεια του συλλόγου μας για να ασχοληθεί με θέματα της κοινωνίας, με θέματα της μόρφωσής των παιδιών του Ελληνικού λαού και με θέματα φυσικά των μελών μας. Για όλα αυτά προβλέπεται άδεια από το νόμο 1264/1982.
3) Σαφέστατα αφουγκραζόμαστε την κοινωνία, αλλά αντιπαρερχόμαστε τον κοινωνικό αυτοματισμό, που καλλιεργείται από τους κρατούντες και αναπαράγεται πολλάκις από διάφορα ΜΜΕ, τον αντιπαλεύουμε διότι οδηγεί την κοινωνία στο να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος.
     
      Ας αναλογιστούμε πόσες ώρες μάθημα έχουν «χαθεί» από τις συνελεύσεις των δασκάλων και πόσες έχουν διαχρονικά χαθεί και συνεχίζουν να χάνονται από τα κενά, τις ελλείψεις και τις πολιτικές των διαφόρων κυβερνήσεων.
     
      Κλείνοντας διαβεβαιώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε να πράττουμε το καθήκον μας για την προώθηση μιας πραγματικής δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης που υπηρετείται και με την κατάκτηση που έχουμε να σταματάμε το καθιερωμένο μάθημα προς χάρη του δικαιώματος του μαθήματος του συνδικαλισμού και της ελευθερίας.


Ο πρόεδρος Γκιούλης Αντώνιος         Ο Γενικός Γραμματέας: Ψώρας Δημήτριος