Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης: καταγγέλει Δημοτική Αρχή Μαλαφή για λογαριασμούς νερού

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Ομηρούπολης: καταγγέλει Δημοτική Αρχή Μαλαφή για λογαριασμούς νερού

7

 Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης καταγγέλλει την φορομπηχτική τακτική της Δημοτικής Αρχής, η οποία προσπαθεί να αποδώσει την πάγια τακτική της να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοτών στην παρουσία των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στο Δήμο Ομηρούπολης.


Η σπουδή της δημοτικής αρχής να εφαρμόσει άμεσα, και μάλιστα με τρόπο εκβιαστικό, αυτήν τη συγκεκριμένη παρατήρηση των ελεγκτών προκαλεί έκπληξη. Πρόκειται για την ίδια δημοτική αρχή που επανειλημμένα έχει προβεί σε διακανονισμούς για την εξόφληση λογαριασμών νερού από μεγαλοοφειλέτες επιχειρηματίες του δήμου. Πρόκειται για την ίδια δημοτική αρχή, που άλλες υποδείξεις των ελεγκτών αποφεύγει να τις εφαρμόσει (συγκεκριμένα την υπόδειξή τους για άμεση εξόφληση των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών των υπαλλήλων του Δήμου Ομηρούπολης)! Ίσως η δημοτική αρχή Μαλαφή αποφεύγει να βγει και να πει ανοιχτά στους πολίτες ότι δεν υπάρχει χρήμα στο Ταμείο του Δήμου. Ίσως πάλι να ελπίζει να τα μαζέψει από τους πολίτες. Μήπως γι’ αυτό το λόγο οι λογαριασμοί αποστέλλονται ανά τετράμηνο για να χρεώνονται με υψηλότερο τιμολόγιο (Β’ κλίμακας) λόγω της αυξημένης κατανάλωσης, αφού μεσολαβεί και μεγαλύτερο διάστημα;


Καλούμε τους δημότες Ομηρούπολης να αντισταθούν στην εκβιαστική τακτική της δημοτικής αρχής. Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε ότι η διεκδίκηση αποτελεί το μόνο όπλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να διεκδικήσει πόρους που της αναλογούν, κάτι που η δημοτική αρχή δεν μπορεί να κατανοήσει, αφού το μόνο που γνωρίζει είναι να εισπράττει από τον δημότη. Αυτά κατάλαβε ο Δήμαρχος από το τελευταίο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, που ήταν αφιερωμένο στην υποτιθέμενη ευαισθησία των ΟΤΑ προς τις τοπικές κοινωνίες ενόψει της οικονομικής κρίσης.


Από την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δημοτών Δ. Ομηρούπολης