Αρχική Νέα Τοπικά Έκλεισαν το λιμάνι διαμαρτυρόμενοι

Έκλεισαν το λιμάνι διαμαρτυρόμενοι

8

 Γύρω στις δέκα μηχανότρατες, έκλεισαν το απόγευμα της Τετάρτης, 3 Δεκεμβρίου, το λιμάνι της Χίου.
Οι επαγγελματίες ψαράδες, διαμαρτυρήθηκαν  για το νέο ευρωπαϊκό κανονισμό που περιορίζει την ακτίνα και τα βάθη θαλασσών  που θα μπορούν να ψαρεύουν με τα σκάφη τους. Συγκεκριμένα, με το νέο αυτό κανονισμό, δεν τους επιτρέπεται να ψαρέψουν σε απόσταση λιγότερη του 1,5 μιλίου από τις ακτές και το βάθος πρέπει να είναι άνω των 50 μέτρων.
Στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και στη Θεσσαλονίκη, έγινε η ίδια κινητοποίηση, η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ψαράδων Χίου, κ. Ζαννίκο είναι προειδοποιητική. «Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε το νησί μας, δεν θέλουμε να έχουμε απέναντί μας τον Χιώτη συμπολίτη μας, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και άλλο μέσο να εκφράσουμε τη δυσανασχέτηση μας», δήλωσε ο κ. Ζαννίκος, συμπληρώνοντας: «Το μήνυμα είναι σαφές και είμαστε πλέον διατεθειμένοι για όλα. Έτσι κι αλλιώς ο βρεμένος τη βροχή δεν την φοβάται».
Σε τοπικό επίπεδο η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα που δεν ερχόταν ή έφευγε κάποιο πλοίο κι έτσι δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα στη λειτουργία λιμανιού. Πλοία δεν θα μετακινούνταν ούτως ή άλλως, γιατί είχε δοθεί απαγορευτικό, λόγω καιρού.