Αρχική Νέα Τοπικά Ανοικτή επιστολή Ενωσης Γονέων προς Δήμαρχο Χίου: πάρτε μέτρα για ασφαλή διέλευση...

Ανοικτή επιστολή Ενωσης Γονέων προς Δήμαρχο Χίου: πάρτε μέτρα για ασφαλή διέλευση μαθητών από πλατεία

10

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ


      Ζούμε σε μία πόλη η οποία δε μπορεί να χαρακτηριστεί φιλική προς τους πεζούς. Η απουσία χώρων για ασφαλή μετακίνηση, των ατόμων που δεν κινούνται με μηχανοκίνητα τροχοφόρα, παραμένει τραγικά παρούσα. Οι προσπάθειες που γίνονται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας τέτοιων χώρων κινούνται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, όπως επισημάνθηκε και προχθές με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ΑμΕΑ, ενώ με πρώτη ευκαιρία οι ελεύθεροι χώροι που καταλαμβάνονται είναι αυτοί που προορίζονται για τους πεζούς.


      Η Ένωση Γονέων θέλει να εκφράσει την ανησυχία της για την έλλειψη ουσιαστικής μέριμνας που να στοχεύει στην ασφαλή μετακίνηση των πεζών  στην πόλη της Χίου.
     
      Η Πλατεία Βουνακίου παραμένει κλειστή για μήνες και θα παραμείνει κι άλλο, λόγω των έργων ανάπλασής της. Στην ερώτηση τι μέτρα έχει πάρει η εταιρία που έχει αναλάβει τα έργα της πλατείας, ώστε να κινούνται οι πεζοί περιμετρικά της πλατείας με ασφάλεια; Η απάντηση είναι ΚΑΝΕΝΑ!
      Και ενώ στην αρχή υπήρχαν κάποια περάσματα, που βέβαια πολύ απείχαν από τις ανάγκες της άνετης και ασφαλούς μετακίνησης, τα πράγματα χειροτέρευσαν με αποτέλεσμα να έχει μείνει «πέρασμα» σε μία μόνο πλευρά, οριοθετημένο με κορύνες (ακριβώς απέναντι από το Δημαρχείο). Το πέρασμα αυτό όταν δεν είναι κατειλημμένο από κάποιο «βιαστικό» όχημα, βρίσκεται εκεί ως «δείγμα διάβασης», ή μήπως ως δείγμα εμπαιγμού των πεζών;


      Ζητάμε από το Δήμαρχο της Χίου, να απαιτήσει ΑΜΕΣΑ από την ανάδοχη εταιρία την κατασκευή διάβασης που να πληροί τους όρους της ασφαλούς και άνετης διέλευσης τόσο πεζών όσο και καροτσιών κάθε είδους. Ζητάμε από το Δήμαρχο Χίου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η διέλευση των πεζών, τουλάχιστον από το κέντρο της πόλης, να είναι αυτή που αντιστοιχεί σε πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το έτος 2008.Ένωση Συλλόγων
Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Χίου