Αρχική Νέα Τοπικά ΝΣ Χίου της ΚΝΕ: για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή- αγωνιστική κινητοποίηση

ΝΣ Χίου της ΚΝΕ: για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή- αγωνιστική κινητοποίηση

11

 Ανακοίνωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου της ΚΝΕ


      Η δολοφονία του 15χρονου μαθητή στην Αθήνα ρίχνει βαριά τη σκιά της στα οξυμένα προβλήματα της νεολαίας, που σοβαρότατες ευθύνες φέρει η αντιλαϊκή και αυταρχική κυβερνητική πολιτική.
      Η κρατική καταστολή πάει χέρι χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα της νεολαίας στην παιδεία, στην εργασία, στον ελεύθερο χρόνο κ.α.
      Η δολοφονία του νεολαίου αποδεικνύει τον αυταρχικό προσανατολισμό των σωμάτων ασφαλείας τα οποία διαπαιδαγώγησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει να αντιμετωπίζεται ο λαός, ως εχθρός.
      Η ΚΝΕ θεωρεί ότι οι εμπρησμοί και οι καταστροφές δεν έχουν καμία σχέση με το μαζικό λαϊκό κίνημα .Το σκηνικό που διαμορφώνεται έδινε και δίνει άλλοθι στις πολιτικές των κυβερνήσεων, που θέλουν να κρύψουν το στόχο της καταστολής, που δεν είναι άλλος απ’το λαϊκό εργατικό κίνημα.
      Η ΚΝΕ θεωρεί ότι η μόνη απάντηση είναι η αγωνιστική κινητοποίηση της νεολαίας, με σκοπό:1)Να μην συγκαλυφθούν τα πραγματικά αίτια και οι ευθύνες όπως έχει γίνει σ’άλλες περιπτώσεις με τους βασανισμούς μεταναστών ή την υπόθεση του φοιτητή στη Θες/νικη.2)Να κινητοποιηθεί η μαθητική φοιτητική και εργατική νεολαία και να πάρει μέρος:
Α)Στην πικετοφορία διαμαρτυρίας την ΤΡΙΤΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και ώρα 18:00 στην είσοδο της Απλωταριάς.
Β)Στην πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 10/12/08 στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10:00


 


                                                                                       Χίος 7 Δεκεμβρίου