Αρχική Νέα Τοπικά ΣΥΡΙΖΑ Χίου: για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή

11

 ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣΕπιτροπή ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο
www.syrizachiou.blogspot.com
syrizachiou@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


      Ένας ακόμη νέος άνθρωπος έρχεται να προστεθεί στον μακάβριο κατάλογο των θυμάτων της ωμής κρατικής βίας.
      Από προχθές ένα ακόμη 15χρονο παιδί θα ακολουθήσει τον δρόμο του Κομνηνού, του Πέτρουλα, του Κουμή, της Κανελοπούλου, του Καλτεζά.
      Από προχθές ένας ακόμη νέος θα δολοφονηθεί γιατί «τόλμησε» να είναι νέος!
      Φαίνεται ότι στην Ελλάδα της ΝΔ το να είσαι νέος ή νέα θεωρείται κακούργημα. Η νεολαία δολοφονείται όχι μόνο με σφαίρες. Με την ανεργία, με την ανασφάλεια, με την εισβολή του κέρδους στην Παιδεία, με την έλλειψη προσδοκιών και προοπτικής.
      Δεν υπάρχει δικαιολογία!  Η ΝΔ δεν είναι δυνατόν πλέον να παραμένει στην κυβέρνηση της χώρας.
      Καλούμε τη μαθητική, τη φοιτητική, την εργαζόμενη νεολαία, όλους τους πολίτες να δώσουν την απάντησή τους αγωνιστικά, μαζικά, ειρηνικά. Δίπλα στο δικαίωμα στην εργασία, δίπλα στο δημόσιο πανεπιστήμιο να αγωνιστούν για τη δημοκρατία και τις ελευθερίες, για το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.
      Όταν επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, θα έχει τιμηθεί και η μνήμη του συμμαθητή και συνομήλικου τους. Το σύνθημα ‘Ψωμί, παιδεία, ελευθερία’ είναι πάλι στην επικαιρότητα.
      Τέλος, η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει άμεσα την προκλητική παρουσία των ΜΑΤ, τα οποία ούτως ή άλλως πρέπει να διαλυθούν. Φέρνει ακέραιη την ευθύνη για την τυχόν συνέχιση της στρατηγικής της έντασης και της βίας!
     
      ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΧΙΟΥ