Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή για αναστολή εκτέλεσης ακτοπλοϊκών δρομολογίων

Ελπίδα Τσουρή για αναστολή εκτέλεσης ακτοπλοϊκών δρομολογίων

9

 Η Ελπίδα Τσουρή, βουλευτής Χίου και πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για το ΥΕΝΑΝΠ έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την αναστολή εκτέλεσης ακτοπλοϊκών δρομολογίων, κατά την εορταστική περίοδο.


«Η αναστολή εκτέλεσης ακτοπλοϊκών δρομολογίων, κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, από και προς τη Χίο, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της ασυδοσίας και της αυθαιρεσίας που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου.


Οι εταιρίες αποφασίζουν μονομερώς, οι πολίτες και το νησί είναι όμηροι των εταιριών και το αρμόδιο Υπουργείο παρακολουθεί «ωσεί παρόν».


Κάποιος πρέπει, επιτέλους, να απολογηθεί. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες ότι τα δρομολόγια δεν μπορούν να διακόπτονται «κατά το δοκούν», ανάλογα με το τι συμφέρει κάθε εταιρία. Κάποιος, επιτέλους, ας δηλώσει ότι σήμερα δημιουργούνται δεδικασμένα και άλλοθι, για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν.


Καλούμε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής να αναλάβει τις ευθύνες του, να σταματήσει τον άχαρο ρόλο του θεατή, να πάψει να κρύβεται και να κρύβει παράνομες πρακτικές των λίγων, των ισχυρών και των εκλεκτών. Διαφορετικά, ας περιμένει την απάντηση των πολλών…»Από το γραφείο τύπου