Αρχική Νέα Τοπικά Νομάρχης: Ενίσχυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ο.Π.Α.Δ

Νομάρχης: Ενίσχυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ο.Π.Α.Δ

6

 ΠΡΟΣ :
1. Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη
2. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο


 


 


ΚΟΙΝ. :
1. Γραφείο Νομάρχη
2. Μ.Μ.Ε.


Θέμα
:
Ενίσχυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ο.Π.Α.Δ.


Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί
Επικοινωνούμε μαζί σας εξαιτίας της αναστάτωσης που έχει προκαλέσει η απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου να μη χορηγούν από 1/12/2008 φάρμακα στους ασφαλισμένους του Δημοσίου, λόγω των ανεξόφλητων χρεών του  Ο.Π.Α.Δ. προς τους φαρμακοποιούς.
      Οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου στο Νομό μας, αναγκάζονται μετά την απόφαση αυτή, να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους, και να υποβάλουν στη συνέχεια αίτημα στον Ο.Π.Α.Δ. για να αποζημιωθούν.
      Η παροχή υγειονομικής περίθαλψης αποτελεί κοινωνικό αγαθό στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, προκαλούν αισθήματα ανασφάλειας και αγωνίας στους υπαλλήλους του Δημόσιου Τομέα, καθώς βλέπουν ότι διακυβεύεται το αγαθό αυτό – αγαθό για το οποίο αγωνίστηκαν, και για το οποίο πλήρωσαν και εξακολουθούν να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.
      Πρέπει επίσης να σημειώσουμε ότι είναι αρκετοί οι ασφαλισμένοι που πάσχουν από σοβαρές και χρόνιες ασθένειες, για τις οποίες απαιτούνται πολύ ακριβές αγωγές. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, τα φάρμακα που τους χρειάζονται έχουν υπέρογκο κόστος, το οποίο αδυνατούν να καταβάλουν στο φαρμακείο. Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει απαίτηση από έναν ασφαλισμένο που πληρώνει επί χρόνια τις εισφορές του για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να πληρώσει από την τσέπη του φάρμακα που το κόστος τους μπορεί να υπερβαίνει και το μισθό του;
      Παράλληλα, και οι συμβεβλημένοι ιατροί έχουν προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης με το Δημόσιο, λόγω ανεξόφλητων χρεών.
      Εμείς ως Ν.Α. Χίου συμπαραστεκόμαστε στο αίτημα των ασφαλισμένων για άμεση ενίσχυση του Ο.Π.Α.Δ. προκειμένου να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.
      Ελπίζουμε να προχωρήσετε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να μην επιβαρύνονται περαιτέρω οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, προκειμένου να έχουν τις παροχές που δικαιούνται και για τις οποίες πληρώνουν.
      Με εκτίμηση,
     
Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗΣ