Αρχική Απόψεις Aρθρα Δημήτρης Τσούχλης: όταν εκπαιδεύεις ένα σκυλί να δαγκώνει θανάσιμα…

Δημήτρης Τσούχλης: όταν εκπαιδεύεις ένα σκυλί να δαγκώνει θανάσιμα…

14

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ 

 

Όταν εκπαιδεύεις ένα σκυλί να δαγκώνει θανάσιμα είναι υποκρισία να το μαλώνεις για αυτό που κάνει.

 Ένας ενσυνείδητος ένστολος δολοφόνος αισθάνεται αρκετά ασφαλής ώστε να σκοτώσει. Ποιος μπορεί να δικαιολογήσει πολιτικά τη συμπεριφορά του? Ασφαλώς κανείς. Όμως, ο κατάλογος είναι μακρύς από παρόμοιες πράξεις. Αδέσποτες σφαίρες που σκοτώνουν μετανάστες ή πιστόλια αστυνομικών που τρελαίνονται και πυροβολούν, νεαρούς, τσιγγάνους, πρόσφυγες και μετανάστες. Που καταλήγουν οι ΕΔΕ ποιοι τιμωρήθηκαν και πότε? Ποτέ και τίποτα. Γιατί λοιπόν να μην αισθάνονται ασφαλείς όσοι τραβάνε όπλο όταν έχουν και πάντοτε είχαν πολιτική κάλυψη? 


 Όταν η ασύμμετρη βία του κράτους σκοτώνει έτσι απλά τότε η εξέγερση ενάντια σε αυτή ξεχειλίζει και είναι ότι ελάχιστο οι πέτρες και τα σπασίματα. Εξ ορισμού δεν μπορούν να συγκριθούν σε κλίμακα και μέτρο.


 Τι θα ήταν εύλογο? Δελτία τύπου, ψηφίσματα και παραστάσεις διαμαρτυρίας? Σε μια άλλη κοινωνία σε άλλο πολιτισμό ίσως. Όσο και αν ιδεολογικά είμαι μακριά από τη λογική της βίας δεν μπορώ παρά να μη βλέπω τα αδιέξοδα που μας περιβάλλουν στη πολιτική  πρακτική και τα όρια του ορθού λόγου.


 Τέτοια ώρα τα λόγια είναι φτωχά & αδύναμα να βγάλουν την οργή για ότι μας περιβάλει.


 
Δημήτρης Τσούχλης