Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση Συλλόγου Δασκάλων: απεργία και συγκέντρωση την Τρίτη στις 11.00 π.μ.

Ανακοίνωση Συλλόγου Δασκάλων: απεργία και συγκέντρωση την Τρίτη στις 11.00 π.μ.

7

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Α’ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
      Το ΔΣ του συλλογου Δασκάλων και Νηπ/γων καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαιη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο το βράδυ.
      Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας της Αστυνομίας, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργρίου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ολόκληρης της κυβέρνησης.
      Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητη, αποτελεί την κορύφωση  μιας αυταρχικής και αντικοινωνικής διαπαιδαγώγησης  των σωμάτων ασφαλείας διαχρονικά και ανεξαρτήτου κυβερνήσεων σε ένα πνεύμα που αντιμετωπίζει τον λαό ως εχθρό, τις κινητοποιήσεις του ως εγκληματικές.
      Πριν 2 χρόνια οι «πραίτορες», και τα «ακίνητα στρατιωτάκια» χτύπησαν και «στόλισαν» με χημικά τους δασκάλους του ρΑλέξανδρου…  Σήμερα δολοφόνησαν  τον ίδιο τον Αλέξανδρο.
      Αυτή η πολιτική πηαγαίνει  μαζί με τις αντιλλαϊκές επιλογές της μονόπλευρης λιτότητας, της οικονομίας της αγοράς και της επίθεσης στις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος. Η κρατική βία και καταστολή αποτελεί το συμπλήρωμα για να περάσουν αυτές οι πολιτικές άσχετα αν έχουν την εξουσία συντηρητικές ή σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Το αίμα των Κουμή, Κανελόπουλου, Καλτεζα, Τεμπονέρα, ανώνυμων μεταναστών και του τελευταίου 15 χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου επιβεβαιώνουν του λόγου υο αληθές.
      Όταν σαν Κυβέρνηση, χτυπας και χειραγωγείς, όταν αντιμετωπίζεις κατασταλτικά την αντίθετη φωνή, όταν πνίγεις στα χημικά κάθε αγωνιστική πολιτική, όταν αδιαφορείς για την ουσία της εκπαίδευσης, όταν γυρνάς την πλάτη στα προβλήματα της κοινωνίας, είναι σαν να δολοφονείς τα όνειρα και τα οράματα κάθε νέου ανθρώπου σε καθημερινή βάση.
      Ταυτόχρονα το ΔΣ δηλώνει ότι οι κινητοποιήσεις της μαύρης κουκούλας και των καταστροφών δεν το εκφράζουν, αφού το μαζικό κίνημα έχει πρόσωπο, όνοματεπώνυμο και δεν καλύπτεται πίσω από προβοκατόρικες ενέργειες που το μόνο που επιφέρουν είναι να βοηθήσουν τον κρατικό αυταρχισμό.
      Θα συνεχίσουμε να διδάσκουμε και να αγωνιζόμαστε για ένα κράτος δικαίου με ισονομία και μια εκπαίδευση που θα χτίζει και δεν θα αποδομεί, μια εκπαίδευση που θα γεννά το νέο και το ελπιδοφόρο και δε θα δολοφωνεί κάθε νέα φωνή κάθε τι νέο που γεννιέται…
ΖΗΤΑΜΕ :
> Οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά
> Να παραιτηθεί ο αρμόδιος υπουργός
> Να σταματήσει η αντιλαϊκή πολιτική
> Να σταματήσει ο αυταρχισμός
   Καλούμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν στους αγωνες όχι μόνο με αφορμή τη δολοφονία του 15 χρονου, αλλά και στους αγώνες του αύριο μέχρι την τελική νίκη της εξάλειψης των αιτιών που ματώνουν τα παιδιά μας και το μαζικό κίνημα.
  Ο σύλλογος Δασκάλων καλεί σε συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στο σύλλογο μπροστά