Αρχική Νέα Τοπικά Επεισόδια το βράδυ και στη Χίο με πετροπόλεμο στην αστυνομία και σπάσιμο...

Επεισόδια το βράδυ και στη Χίο με πετροπόλεμο στην αστυνομία και σπάσιμο βιτρίνων

9


 

“Το κέντρο της Αθήνας παραδομένο στις φλόγες της διαμαρτυρίας. Στο στόχαστρο μιας ανελέητης οργής, που αποσυμπτύχθηκε ραγδαία σαν ενέργεια από ακαριαίο φιτίλι και κατεδαφίζει βιτρίνες, αναποδογυρίζει περιπολικά, αναλώνει εμπορεύσιμα υλικά, ποδοπατεί σύμβολα εξουσίας, πυροδοτεί συνειδήσεις, αφήνει στόματα ανοιχτά!

Ανάλογα σκηνικά ιδίως στη Θεσσαλονίκη, στα Χανιά, στη Λάρισα, στο Ηράκλειο. Ηπιότερες αντιδράσεις στις περισσότερες πρωτεύουσες νομών και άλλων επαρχιακών πόλεων”, με αυτόν τον τρόπο παρουσιάζει τα χθεσινά αλλά και τα βραδινά γεγονότα η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Στη Χίο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα επεισόδια μικρού μεγέθους (σε σχέση με άλλες πόλεις) πραγματοποιήθηκαν και στη Χίο.


 

Σπασμένες βιτρίνες και ΑΤΜ τραπεζών είναι η σημειρνή εικόνα, καθώς και αρκετοί καμένοι κάδοι.
Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Χϊου 20-30 άτομα ήταν αυτά που δημιούργησαν τα επεισόδια, πολιορκώντας το κτίριο της Αστυνομίας και πετώντας πέτρες, ξύλα κλπ και βάζοντας φωτιές σε κάδους. Μάλιστα η Αστυνομία πιστεύει ότι κιύρια η δύναμη των ατόμων αυτών προήλθε από τη Μυτιλήνη!


 

Εν τω μεταξύ μεγάλη μαθητική διαδήλωση αναμένεται να γίνει στις 12.00 το μεσημέρι.
Στις 11.00 το πρωί συγκέντρωση στον Οίκο Χίου Διδασκάλου έχουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί που σήμερα απεργούν.

Σημαντικό είναι να απομονωθούν από την πορεία των μαθητών τυχόν άτομα που θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν επεισόδια, για αυτό το λόγο η οργανωμένη παρουσία της Ενωσης Γονένων (ή συλλόγων σχολείων) αλλά και του Εργατικού Κέντρου- ΝΤ ΑΔΕΔΥ θα ήταν σημαντική.

Επίσης από τις 12.00 το μεσημέρι κλειστές θα είναι οι υπηρεσίες της Νομαρχίας σε έν δειξη πένθους και διαδήλωση του ΚΚΕ στις 6.00 μ.μ. στην είσοδο της Απλωταριάς.