Αρχική Νέα Τοπικά Οταν το κράτος θέλει, μπορεί!

Οταν το κράτος θέλει, μπορεί!

7

Ολοι μας έχουμε ακούσει ιστορίες σχετικά με την αυστηρότητα ή ακόμα και τη βαρβαρότητα των Γερμανών αστυνομικών που μας κάνουν να σκεφτόμαστε οτι αν μπλέξεις μαζί τους την.. πάτησες!

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την κατάληψη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βερολίνο με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα της Αθήνας.  Προσέξτε την πλάτη του αστυνομικού.  Γράφει με μεγάλα ευανάγνωστα γράμματα τον κωδικό του αριθμό, προφανώς για να είναι δυνατή η αναγνώριση του από φωτογραφίες που συνήθως υπάρχουν σε τέτοια περιστατικά.  Τι πιο απλό;

 


 

Αντίστοιχα τώρα ας δούμε τα διακριτικά του Ελληνα αστυνομικού.  Αν φτάσεις πολύ κοντά και δεν κινείται ίσως να καταφέρεις να διαβάσεις το εξαψήφιο νούμερο με τα μικρά γράμματα!

 


 

Τι θέλω να πω; Οταν το κράτος θέλει, βρίσκει τρόπους να παρέχει σωστές υπηρεσίες στον πολίτη προλαβαίνοντας τα χειρότερα.  Οσο κλείνει πονηρά το μάτι στον αστυνομικό που αυθαιρετεί, αφήνει ατιμώρητο τον Δημ. Υπάλληλο που χρηματίζεται, δεν αποδίδει λογαριασμό για τη διάθεση του δημόσιου χρήματος, επιβραβεύει τον ασυνεπή και τιμωρεί τον συνεπή πολίτη, ας μην περιμένουμε να αλλάξει κάτι σύντομα σε αυτό τον τόπο…  Πρέπει όμως κάποτε να επιλέξουμε ως πολίτες με ποιά πλευρά είμαστε και σε τι χώρα επιθυμούμε να ζούμε..

 

ΔΚ