Αρχική Νέα Τοπικά Συναντήσεις Ισ. Μπουρνιά στις Βρυξέλλες

Συναντήσεις Ισ. Μπουρνιά στις Βρυξέλλες

6

 ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Νέα Δύναμη________________________________________
Ψυχάρη 4, Χίος 82 100        Χίος, 8 Δεκεμβρίου 2008Δ  Ε Λ Τ Ι Ο     Τ Υ Π Ο Υ


Η επικεφαλής του νομαρχιακού συνδυασμού «ΧΙΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Νέα Δύναμη» Ισαβέλλα Μπουρνιά σε πρόσφατη επίσκεψη στις Βρυξέλλες,  προσκεκλημένη της ευρωβουλευτού κ. Μαρίας Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, επ’ αφορμή προγραμμάτισε και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Συγκεκριμένα η Ισαβέλλα Μπουρνιά συναντήθηκε με τον ευρωβουλευτή κ. Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, την υπεύθυνη στην ομάδα του Επιτρόπου Μεταφορών κ. Αntonio Tajani, για θέματα θαλασσίων μεταφορών, απομακρυσμένων περιοχών και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Arianna Vannini, καθώς και την κ. Θέμις Χριστοφίδου μέλος της ομάδας της Επιτρόπου Περιφερειών κ. Danuta Hubner.


Κατά τη διάρκεια των επαφών η Ισαβέλλα Μπουρνιά συζήτησε ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Νομού μας και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου γενικότερα, το κόστος μεταφορών, την επιδότηση με επιπλέον 3% αντίστοιχα των άγονων γραμμών από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη δυνατότητα επιδότησης ειδών πρώτης ανάγκης, μεταφοράς εναλλακτικών μορφών ενέργειας καθώς και φαρμάκων,  τη χρηματοδότηση νέου λιμανιού και τη διερεύνηση χρηματοδότησης ναυπήγησης πλοίου για τις ανάγκες του Νομού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου γενικότερα.