Αρχική Νέα Τοπικά Στάση εργασίας ΕΣΗΕΠΗΝ

Στάση εργασίας ΕΣΗΕΠΗΝ

6


 

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις δέκα το πρωί ως τη μία μετά το μεσημέρι (10 π.μ.-1 μ.μ.) της ίδιας ημέρας.
Σε μια περίοδο που οι δημοσιογράφοι της χώρας δίνουν αγώνα για να διατηρήσουν στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, η οικονομική αναταραχή και η σοβούσα κρίση έρχεται ευθέως να απειλήσει και το ίδιο το δικαίωμα στην εργασία.
Οι απανωτές απολύσεις των τελευταίων εβδομάδων αποκαλύπτουν εύγλωττα το σχέδιο της εργοδοσίας. Ένα σχέδιο που υπαγορεύει ότι οι εργαζόμενοι θα είναι εκείνοι που θα κληθούν να επωμισθούν τις συνέπειες της κρίσης, απεμπολώντας βασικά τους δικαιώματα ή και ακόμα χάνοντας την εργασία τους.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ λέει όχι στις «ανθρωποθυσίες», όχι στην μετακύληση του κόστους στις πλάτες των ασθενέστερων, όχι σε δήθεν «ρεαλιστικές πολιτικές» που λένε ότι η εξισορρόπηση της οικονομίας θα επιτευχθεί δια της οδού των χιλιάδων απολύσεων.
Σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο οφείλουμε άπαντες να βρισκόμαστε σε καθεστώς αγωνιστικής εγρήγορσης. Μόνο μέσα από κοινό αγώνα, μέσα από συντονισμένες κινήσεις και με προσήλωση στην ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος μπορούμε να αναχαιτίσουμε σχέδια και προτάσεις που ξεκάθαρα αποβλέπουν στην αποδυνάμωση της οικονομικής και εργασιακής μας θέσης, στην περικοπή των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και στον υποβιβασμό της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην τρίωρη στάση εργασίας της Τετάρτης στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν από κατακτήσεις τους, ούτε να πληρώσουν το «μάρμαρο» της κρίσης.