Αρχική Νέα Οικονομία 23η Γ.Σ. του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ)

23η Γ.Σ. του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ)

14

 08 – 12 – 2008ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


23Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΕΟΑΕΝ)


Ψηφίσματα προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης με τις θέσεις των Νησιωτικών Επιμελητηρίων της χώρας για τη λειτουργία της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ, την ελαστικοποίηση των κριτηρίων ένταξης των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ και τη λήψη μέτρων στήριξης των ΜΜΕ θα αποστείλει ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ) προς τους κ. Γ. Αλογοσκούφη και Χρ. Φώλια αντίστοιχα.
Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν κατά την  23η   Γενική Συνέλευση  του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νήσων (ΕΟΑΕΝ) που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στη Χαλκίδα της Εύβοιας μετά από πρόταση του Προέδρου του  ΕΟΑΕΝ και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτα Δολαψάκη.
Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ  ενώ ο Προϊστάμενος  της Διεύθυνσης Εγγυοδοσίας και Κινδύνων του ΤΕΜΠΜΕ κ. Κάρολος Παπαλέξης ανακοίνωσε ότι εντός του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ένα νέο Πρόγραμμα του Ταμείου, για άτοκα κεφάλαια κίνησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.
Προσκεκλημένος του ΕΟΑΕΝ  ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Ε. Σταυρόπουλος  ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΜΜΕ μπροστά στη χρηματοπιστωτική κρίση και ανακοίνωσε ότι εντός του Ιανουαρίου θα προκηρυχθούν ορισμένα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Στη Συνέλευση του Σαββάτου αποφασίσθηκε επίσης, να πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ στον Πειραιά τον προσεχή Ιανουάριο, με τη συμμετοχή των αρμοδίων Υπουργών και Βουλευτών και με αποκλειστικό θέμα  την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιωτικών περιοχών και την ανάπτυξη ολοκληρωμένου σχεδίου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί και στην επιχειρηματικότητα η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση.