Αρχική Νέα Τοπικά Πολίτες Ομηρούπολης: με αφορμή τα ανταποδοτικά- στηρίζουμε κάθε τι που δημιουργεί μέλλον

Πολίτες Ομηρούπολης: με αφορμή τα ανταποδοτικά- στηρίζουμε κάθε τι που δημιουργεί μέλλον

7

                            Βροντάδος  11-12-08
                              ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ            
                    ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕΛΛΟΝ    Η   πρόσφατη  δημοσιοποίηση της  πρότασης  των «Πολιτών Ομηρούπολης» για μηδενικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά  τέλη ακόμα και μειώσεις σε ευπαθή κοινωνικά ομάδες
 λόγο  και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε , υιοθετήθηκε  απόλυτα  από την δημοτική αρχή. Ρεαλιστικά τοποθετηθήκαμε στην συγκεκριμένη πρόταση λαμβάνοντας υπόψη μας  τα ήδη ακριβά ανταποδοτικά τέλη  ως προς τις παρεχόμενες προς τους δημότες ,  υπηρεσίες.
Παράλληλα εισηγηθήκαμε ότι είναι εφικτή η μελλοντική μείωση των ανταποδοτικών τελών ύστερα από τον απαιτούμενο επανασχεδιασμό τους με ορθολογιστική διαχείριση ,περιορισμό της σπατάλης  και σωστό προγραμματισμό. 
Η πάγια θέση των «Πολιτών Ομηρούπολης» για σταδιακή απομάκρυνση  των ιχθυοκαλλιεργειών από τον κόλπο της Λαγκάδας δίνοντας του έτσι την δυνατότητα να αναπτυχθεί, αποδείχθηκε με την αρνητική μας ψήφο στη ανανέωση μισθώματος  και με την πολιτική μας   τοποθέτηση στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου. Η δημοτική αρχή για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ανακόλουθη της άποψης που είχε διατυπώσει στην λαϊκή  συνέλευση  της Λαγκάδας και αυτό εκφράστηκε με τις αρνητικές ψήφους των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, που ταυτίστηκαν με την θέση μας και με την λαϊκή απαίτηση όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από το τοπικό συμβούλιο του οικισμού.
 Η απόλυτη  αδράνεια που καταγράφουμε ως προς την άσκηση κοινωνικής πολιτικής από την δημοτική αρχή μας επέβαλε να προτείνουμε στο δημοτικό συμβούλιο την έμπρακτη και ουσιαστική αρωγή σε ευπαθή κοινωνικά ομάδες-δημότες.
Απορίας άξιο είναι η λογική με την οποία   αντιμετώπισαν οι υπόλοιπες δημοτικές παράταξης την πρόταση μας παραπέμποντας την ουσιαστικά στις καλένδες.
Οι «Πολίτες Ομηρούπολης» διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν και να υποστηρίζουν κάθετι που πιστεύουν ότι δημιουργεί ένα υγιές μέλλον για τον τόπο.
Η πολύπλευρη  συντονισμένη πολεμική που ασκείται εις βάρος μας, μας δυναμώνει ακόμη περισσότερο στο να υλοποιήσουμε τους στόχους μας ,που δεν είναι άλλοι από το να συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην επίλυση των χρόνιων και σοβαρών προβλημάτων του δήμου μας.