Αρχική Νέα Τοπικά Δήλωση παραίτησης Μάρκου Μεννή από Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χίου

Δήλωση παραίτησης Μάρκου Μεννή από Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χίου

6


 Ένας κύκλος που άνοιξε πριν από 26 ολόκληρα χρόνια αισθάνομαι σήμερα να κλείνει. Η ενασχόλησή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρξε για μένα βίωμα, έγινε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής λειτουργίας μου, προσδιόρισε την κοινωνική μου ταυτότητα περισσότερο από καθετί άλλο ως σήμερα στη ζωή μου.
    Ένιωσα τη μεγάλη συγκίνηση φίλοι, σύντροφοι αλλά και άγνωστοι σε μένα άνθρωποι να με εμπιστεύονται και να μοιραζόμαστε από κοινού το όραμα για έναν καλύτερο τόπο. συναίσθημα δυνατό, ειδικά όταν οριοθετείς υψηλούς στόχους, για τους οποίους η συμπαράσταση είναι απαραίτητη.
   Στην πολύχρονη λειτουργία μου ξέρω ότι ενήργησα συχνά παρορμητικά, δεν πέτυχα να τιθασεύσω πάντα τον ασυγκράτητο εαυτό μου. Έτσι σίγουρα πίκρανα πολλούς κι ενδεχόμενα διέψευσα τις προσδοκίες τους προς το πρόσωπό μου. Αυτή την ώρα, όμως, με την ωριμότητα και την ανιδιοτέλεια που τη διακρίνει, θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες ότι κάθε μου κίνηση εκπορεύονταν από ένα άσβεστο πάθος για προσφορά στον τόπο, που ενδεχόμενα υπήρξε υπερβολικό όταν αντανακλούσε την ανθρώπινη επαφή.
   Όλα αυτά τα χρόνια πορεύτηκα με ένα μόνο γνώμονα. Να πείσω συνεργάτες, δημότες και αντιπάλους ότι η έννοια της Αυτοδιοίκηση είναι κάτι πολύ δυνατόν, κάτι που ίσως δεν έχουμε κατανοήσει τα όρια του και πάντως  προσδιορίζεται κάθε φορά από το βαθμό της πίστης μας για τις δικές μας δυνατότητες. Θέλω σήμερα να πιστεύω ότι τη φλόγα αυτή πέτυχα να τη μεταλαμπαδεύσω σε ορισμένους συνεργάτες κι εύχομαι αυτοί με τη σειρά τους να τη χρησιμοποιήσουν στην αέναη μάχη της Αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία.
   Από τα οράματά μου για τις καλύτερες συνθήκες ζωής στον τόπο μας, άλλα από αυτά ένιωσα την ικανοποίηση να πραγματώνονται κι άλλα έμειναν στου δρόμου τα μισά, για να επιβεβαιωθεί ότι το όραμα είναι αχόρταγο και πάντα ανεκπλήρωτο. Κάνοντας όμως σήμερα ένα ισοζύγιο αισθάνομαι ότι κάτι προσέφερα κι εγώ στην οικοδόμηση μιας καλύτερης ζωής για τον τόπο μας κι αυτό ανθρώπινα με γεμίζει.
   26 χρόνια μετά αισθάνομαι ότι ήρθε η στιγμή να παραδοθεί η σκυτάλη. Δεχθείτε την παραίτησή μου από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη», βέβαιος ότι παραδίδω και τη θέση του δημοτικού συμβούλου και την ηγεσία της παράταξης σε καλά χέρια. Ανάλογα σκοπεύω να κινηθώ και με τις υπόλοιπες διακριτές αυτοδιοικητικές θέσεις που κατέχω στην ΤΕΔΚ νομού Χίου ή στο Σύνδεσμο ΤΕΔΚ Βορείου Αιγαίου, ανοίγοντας το δρόμο σε νέα πρόσωπα να δοκιμάσουν το γοητευτικό ταξίδι της συμμετοχής στην Αυτοδιοίκηση.
   Επιτρέψτε μου παράλληλα να εκφράσω από αυτή την επιστολή τις ολόθερμες ευχαριστίες μου σε όλους τους δημότες Βροντάδου, Ομηρούπολης και Χίου για την υποστήριξη και τη συνεργασία μας, σε όλους τους δημοτικούς ή άλλους υπαλλήλους με τους οποίους από κοινού δουλέψαμε, στα κόμματα και τους φορείς που εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο μου, στους πολλούς αυτοδιοικητικούς συνεργάτες μου, στην οικογένειά μου για την πλήρη κατανόηση που επέδειξε.
Από τη θέση του ενεργού πολίτη να είσθε βέβαιοι ότι θα παρακολουθώ από πολύ κοντά τις εξελίξεις που αφορούν τον τόπο μας, με την ελπίδα ότι οι απαραίτητες αλλαγές στο διοικητικό χάρτη της χώρας σύντομα θα γίνουν πράξη και θα δώσουν σε όλους εμάς τη δυνατότητα να προσθέσουμε την εμπειρία μας στις νέες ανάγκες του τόπου.
   Σας διαβεβαιώνω ότι από τη θέση του ενεργού πολίτη θα είμαι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου και κάθε αυτοδιοικητικού παράγοντα του νησιού που τυχόν θα ζητήσει τη γνώμη μου ή τη βοήθειά μου, με μεγάλη προθυμία.
   Τέλος, δεχτείτε την ευχή μου σ’ αυτή εδώ την αίθουσα να πρυτανεύει στο εξής η σύμπνοια όλων των δυνάμεων του τόπου, αφήνοντας στην άκρη της κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. Η Χίος έχει ανάγκη τη βοήθεια όλων μας κι οφείλουμε, καλή την πίστη, να την καταθέσουμε, ξέχωρα από προσωπικές ή άλλες επιδιώξεις.
   Πάντα στη διάθεσή σας
   Μάρκος Μεννής».