Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: ανεπιθύμητος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: ανεπιθύμητος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας

9

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ

 

 Ο υπουργός Ναυτιλίας της  κυβέρνησης της ΝΔ είναι ανεπιθύμητος στη ναυτομάνα Χίο

   Ο ερχομός στη Χίο του υπουργού Ναυτιλίας, για να επισκεφθεί τα ακριτικά νησιά Ψαρά και Αιγνούσα, και να μοιράσει δώρα στα παιδιά δείχνει για μια ακόμα φορά την αντίληψη των κυβερνώντων,-που τοποθέτησε η πλουτοκρατία, για να κυβερνήσουν-για το λαό και τα παιδιά του!!
   Οι κάτοικοι των νησιών δεν είναι ζητιάνοι, για να παίρνουν τα ψίχουλα απ’το τραπέζι των εφοπ-ληστών κι άλλων ‘’εκλεκτών’’ της άρχουσας τάξης!!
   Οι εργαζόμενοι της Χίου και ειδικά οι ναυτεργάτες δούλεψαν και δουλεύουν δεκαετίες τώρα, για να υπερσυσσωρεύσουν αμύθητα κεφάλαια οι εφοπ-ληστές οι οποίοι  δημιούργησαν την περίφημη ‘’Ελληνική’’ ναυτιλία απ’την εξωφρενική κερδοφορία , που προήλθε απ’την εκμετάλλευση, επί 24ωρης βάσης, της ναυτεργατικής μισθωτής εργασίας!
   Οι ναυτεργάτες  και οι οικογένειές τους πλήρωσαν και πληρώνουν, με το αίμα τους τα κέρδη του εφοπ-ληστικου κεφαλαίου.
    Σήμερα, όπως, όλοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι γεύονται την οικονομική κρίση, τους ζητάνε να πληρώσουν, με νέες αιματηρές θυσίες αυτοί που τους λήστεψαν!!
   Οι καπιταλιστές απαιτούν και νέα μέτρα σε βάρος του εργαζόμενου λαού, νέες χρηματοδοτήσεις, νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, απαιτούν την προώθηση νέων καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων για το εργασιακό, το ασφαλιστικό, την παιδεία, την υγεία κ.α.
   Οι εργαζόμενοι της Χίου δεν πρέπει να’χουν ασθενή μνήμη, πρέπει να θυμηθούν και να τιμωρήσουν…
   Όλους αυτούς που, με την πολιτική τους οδήγησαν στην πλήρη ασυδοσία των εφοπ-ληστών στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες!!
   Συγκεκριμένα: με την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της ΕΕ, που στηρίχτηκε στη Συνθήκη του Μάαστριχ, που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και κατάστησε τους εφοπ-ληστές κράτος εν κράτει και μας έρμαια των κερδοσκοπικών τους παιχνιδιών.
   Με την πλήρη προσαρμογή της χώρας, με το νόμο 2932/01 και την κοινή υπουργική απόφαση το Μάη του 2006, που άνοιγε τα πανιά των εφοπ-ληστών.
   Λαέ της Χίου,
   Διεκδίκησε αγωνιστικά τα δικαιώματά σου, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
    Αρνήσου, αγωνιστικά να γίνεις το υποζύγιο, που θα πληρώσει τα νέα βάρη της κρίσης!!
    Διαδήλωσε σήμερα 15 Δεκέμβρη 08 και ώρα 7μ.μ στο λιμάνι ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού των Εφοπ-ληστών για ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ για ασφαλή πλοία και φθηνά εισητήρια!!


                                              ΧΙΟΣ  15 Δεκέμβρη 2008