Αρχική Νέα Τοπικά Ομοσπονδία ΕΒΕ: Αμεση λύση για το ακτοπλοϊκό

Ομοσπονδία ΕΒΕ: Αμεση λύση για το ακτοπλοϊκό

7

 Ο.Ε.Β.Ε ΧΙΟΥ


                 
            ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ
        
        
  Η Ομοσπονδία Εμπόρων,Βιοτεχνών και Επαγγελματιών  ,καλεί όλους τους μαζικούς φορείς του νησιού , σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προς  τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας για τη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα  στο λιμάνι της Χίου (σ.σ. chiosnews.com: η συγκέντρωση έγινε ο υπουργός όμως δεν ήρθε τελικά αφού παρέμεινε στους Φούρνους Ικαρίας).
Οι μέχρι τώρα προσπάθειες  και διαμαρτυρίες όλων των φορέων δεν έχουν φέρει επιθυμητά αποτελέσματα αποτελέσματα. Η αναγκαιότητα της δρομολόγησης σύγχρονων και ασφαλών πλοίων σύνδεσης της Χίου με τα λιμάνια του Πειραιά και της Βόρειας Ελλάδας, είναι άμεση και θα συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία  των μόνιμων κατοίκων ,στην ενίσχυση του τουρισμού και στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού.
      Λόγω των συσσωρεμένων προβλημάτων των νησιωτικών περιοχών και της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων (μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων) καθώς και της εκρηκτικής ανόδου των τιμών και του κόστους ζωής οι κάτοικοι της Χίου θεωρούν επιτακτική ανάγκη την απρόσκοπτη τακτική σύνδεση χειμώνα-καλοκαίρι των νησιών με την Ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους και του Πειραιά.
     Διεκδικούμε:
     >> Την κατάργηση του Κοινοτικού Κανονισμού του Ν. 3577/92 και του Ν. 2932/2001 για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
        * Τη θεσμοθέτηση των κεντημένων δικαιωμάτων όλων των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων (συνταξιούχοι ΝΑΤ, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, φοιτητές κλπ).
      Βελτίωση και δημιουργία νέων λιμενικών εγκαταστάσεων.   *
 Τη μείωση του υψηλού ναύλου μεταφοράς επιβατών, οχημάτων και εμπορευμάτων.
   Απαιτούμε .
        Δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων με φτηνά εισιτήρια.
      Απρόσκοπτη τακτική σύνδεση Χειμώνα – Καλοκαίρι των νησιών, με την Βόρειο
Ελλάδα και μεταξύ τους.


  ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ  ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


        ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΟ