Αρχική Νέα Τοπικά ΣΕΣΝΟΧ: Ανακοίνωση για το θάνατο 15χρονου

ΣΕΣΝΟΧ: Ανακοίνωση για το θάνατο 15χρονου

5

 AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 


Συγκλονισμένοι τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε  τους μαθητές/τριες, τους φοιτητές/τριες και γενικότερα τους νέους ανθρώπους στη χώρα μας να σηκώνουν κεφάλι και να αρνούνται το μαύρο μέλλον που τους περιμένει. Να αρνούνται το μέλλον της ανεργίας , της εργασίας των 700 Ευρώ, να αρνούνται να αποδεχθούν αδιαμαρτύρητα τον εξευτελισμό της υποτιθέμενης δημόσιας εκπαίδευσης, της υποτιθέμενης δημόσιας υγείας,  την υπονόμευση του μέλλοντος τους, τα τείχη της αδιαφορίας, της ανασφάλειας, της νοικιασμένης εργασίας, της άγριας εκμετάλλευσης. Οι νέοι άνθρωποι νομίζαμε όλοι ότι είχαν σταματήσει να ονειρεύονται. Και διαψευσθήκαμε με τον πιο τραγικό τρόπο.

Ο θάνατος  ενός 15χρονου, ένας απ τους δεκάδες θανάτους από <<τυχαίες>> ή μη εκπυρσοκροτήσεις αστυνομικών όπλων, έβαλε φωτιά στα ξεχασμένα μας όνειρα, έβαλε αγκάθια στη καρδιά μας και μας ξύπνησε από τον λήθαργο της αδράνειας, του ωχαδελφισμού.

Και οι νέοι ,πρωτοπόροι όπως πάντα, βγήκαν στους δρόμους με αυθορμητισμό, ζωντάνια, λάμψη, ορμή  για να ζήσουν αυτοί και να ξαναζήσουμε κι εμείς μαζί τους  τα χαμένα όνειρά μας. Όνειρα που δεν έχουν καμιά σχέση με αρπαχτές δημόσιου πλούτου, «αμοιβές» εκατομμυρίων ευρώ, ρουσφέτια, καταπάτηση των δικαιωμάτων  και όλα αυτά που χαρακτηρίζουν το σημερινό πολιτικό πολιτισμό μας. Όνειρα που έχουν να κάνουν με μια άλλη κοινωνία ανθρώπινη, που θα σέβεται τον πολίτη, τον διαφορετικό. Που δεν θα αφήνει μια ολόκληρη χώρα να κλαίει δολοφονημένους δεκαπεντάχρονους. Που δεν θα  σακατεύει με την καταστολή , είτε κρατική , είτε ιδιωτική ανθρώπους.

 


Την Τετάρτη η μουσική βραδιά που διοργανώνει το ΣΕΣΝΟΧ με τον Σωκράτη Μάλαμα  αφιερώνεται  στα θύματα της καταστολής, και στους νέους που με τη φωτιά στα μάτια τους μας ξανάδωσαν την ελπίδα. Ο ίδιος ο Σωκράτης συγκλονισμένος από τα γεγονότα σκεπτόταν  να αναβάλλουμε την βραδιά , ώστε να μπορέσει να συμμετάσχει σε εκδήλωση διαμαρτυρίας όπου πολλοί καλλιτέχνες θα έπαιρναν μέρος. Όμως σεβόμενος το κοινό της Χίου που μαζικά ήθελε να τον ακούσει , θα παρέμβει από εδώ , απ το νησί μας, με τον τρόπο που εκείνος ξέρει καλά, ώστε να προστεθεί και η φωνή του και ο πόνος του στις φωνές και τον πόνο όλων μας.


 Χίος 14-11-08
                                     
                                                       ΤΟ  ΔΣ