Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Χαλλιορής: αυτή την τοποθέτηση έκανε για την Ελπ. Τσουρή

Γιάννης Χαλλιορής: αυτή την τοποθέτηση έκανε για την Ελπ. Τσουρή

4

 Για να αποδοθεί, χωρίς τις αυθαίρετες ερμηνείες μερίδας του σημερινού τοπικού τύπου, η αναφορά που έγινε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου από τον κ. Γιάννη Χαλλιορή στο πρόσωπο της Βουλευτού Χίου κ. Ελπίδας Τσουρή, σχετικά με το ζήτημα του αεροδρομίου, δίνεται στη δημοσιότητα το ακριβές απόσπασμα των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της συνεδρίασης, το οποίο έχει ως εξής:


«…Άκουσα με ενδιαφέρον τη Βουλευτή Χίου, την κ. Τσουρή, να λέει ότι δεν αποκλείει να δούμε και άλλες λύσεις, για το αεροδρόμιο.
Χαίρομαι ειλικρινά που το λέει, γιατί με αυτό αποδεικνύει ότι έχει πολιτική διορατικότητα. Ότι μπορεί μέσα από το πρόβλημα να παράξει λύση, να δει πιο πέρα. Έχει βέβαια και η ίδια τις ευθύνες της. Όχι μόνο η ίδια, αλλά, το σύνολο, αυτό που ονομάζουμε πολιτικό προσωπικό, το οποίο υπηρέτησε τον τόπο τα τελευταία  30 χρόνια, γιατί εγκλώβισαν μια κοινωνία μέσα στο δίλημμα της επέκτασης ή μη του αεροδρομίου. Ενώ ο πολιτικός πρέπει να βλέπει μπροστά, για δεκαετίες. Ο αείμνηστος Γιώργος Καλουτάς έβλεπε μπροστά και είχε βάλει μέσα στο πλάνο των διεκδικήσεών του ένα νέο αεροδρόμιο…»
(από την τοποθέτηση του επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ)