Αρχική Νέα Τοπικά Επαιξε κρυφτό ο υπουργός ΕΝΑΝΠ- ανοικτή επιστολή από τους συνταξιούχους ναυτικούς

Επαιξε κρυφτό ο υπουργός ΕΝΑΝΠ- ανοικτή επιστολή από τους συνταξιούχους ναυτικούς

6

Υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χίος σε ότι αφορά τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις, θέλησε να παραδώσει στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής η Επιτροπή Αγώνα για την Ακτοπλοΐα.
Μάταια όμως περίμεναν το απόγευμα της Δευτέρας τον κ Παπαληγούρα να έρχεται -σύμφωνα με το πρόγραμμα του υπουργείου- στη Χίο, ύστερα από τις επισκέψεις σε 7 νησάκια των Κυκλάδων και του νομού Σάμου.
Ο κ. υπουργός προτίμησε να διανυκτερεύσει στους Φούρνους και χθες το πρωί που ήρθε στη Χίο επισκέφθηκε στα γρήγορα την Ακαδημία Μηχανικών εμπορικού Ναυτικού και το Λιμεναρχείο Χίου πριν αναχωρήσει για Οινούσσες, Ψαρά (και εν συνεχεία Αϊ Στράτη).
Κατά τα άλλα ο κ. Παπαληγούρας θα παραχωρήσει σήμερα στην Αθήνα συνέντευξη τύπου με θέμα «Χριστούγεννα στο Αιγαίο».

Ετσι καλύτερη από ότι φαίνεται είναι η λύση της Ανοικτής επιστολής που του απευθύνουν τα σωματεία των συνταξιούχων ναυτικών του νησιού:

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
Ν.Α.Τ ΧΙΟΥ


Χίος, 14 Δεκεμβρίου 2008
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον κ. Υπουργό Ε.Ν.Α.Ν.Π.


Κύριε Υπουργέ, από το Δελτίο Τύπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, πληροφορηθήκαμε ότι την Δευτέρα 15/12/2008, θα επισκεφθείτε τη ναυτομάνα Χίο, με τα πολλά προβλήματα, λόγω της απώλειας δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια.

Η ανεργία πλήττει όχι μόνο τα κατώτερα πληρώματα αλλά και τους αξιωματικούς. Τις θέσεις για τα κατώτερα πληρώματα έχουν ήδη καταλάβει χαμηλόμισθοι αλλοδαποί και το ίδιο συμβαίνει για τους αξιωματικούς ακόμα και τους πλοιάρχους. Σήμερα είναι γνωστό ότι καράβια υπό ελληνική σημαία ταξιδεύουν με ελάχιστους έλληνες,  κυρίως αξιωματικούς, και με κατώτερο πλήρωμα μόνο αλλοδαπούς.
Αυτή η καταστροφική πολιτική όλων των κυβερνήσεων από τη δεκαετία του 70 έφεραν δέκα μειώσεις των οργανικών συνθέσεων με αποτέλεσμα την τεράστια απώλεια εσόδων για το ΝΑΤ. Επίσης, με ενέργειες και χαριστικές πράξεις, απαλλάσσονται σι ακτοπλόοι εφοπλιστές και όχι μόνο, από οφειλές εκατομμυρίων ευρώ προς το ΝΑΤ, στερώντας το Ταμείο από ζωτικούς πόρους. Η εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή συνεχίζεται και βρίσκεται στο ζενίθ. Αρκετά ακτοπλοϊκά πλοία εκτελούν δρομολόγια, παρά τις οφειλές τους, έχοντας ένα σημείωμα μη οφειλής από το ΝΑΤ.
Η καταστροφική και πέραν πάσης λογικής φιλοεφοπλιστική και ανιιναυτεργατική πολιτική συνεχίζεται. Έρχεται να γκρεμίσει ότι έμεινε όρθιο από το ναυάγιο που λέγεται ΝΑΤ. Όμως η χαριστική βολή της κυβερνητικής πολιτικής ενάντια στο ΝΑΤ ήλθε με την αναμόρφωση του Ν. 2687/53 που μειώνει τις συνθέσεις σε 4-5-6 ανάλογα με τους κ.ο.χ. και επί πλέον απαλλάσσει τους πλοιοκτήτες, μερικώς ή πλήρως από ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΝΑΤ. Αυτή η ρύθμιση πράγματι απετέλεσε βόμβα μεγατόνων στα θεμέλιά του. Η μεγάλη στέρηση εσόδων, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα για το ΚΕΑΝ, το ΤΠΑΕΝ και το ΤΠΚΠΕΝ. Αυτά τα τρία Ταμεία αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ασφαλισμένους.
Ακτοπλοϊκές Συγκοινωνίες
Από το 1992 με την επιβολή του καταστροφικού Κανονισμού 3577/92 για την άρση του cabotage (προστατευτισμός) οι ακτοπλόοι εφοπλιστές άρχισαν να προετοιμάζονται, αφού
η εφαρμογή του θα άρχιζε ύστερα από 12 χρόνια. Σύμφωνα με τις εντολές των Βρυξελλών το 2001 ψηφίσθηκε ο νόμος 2932/01 για την προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις του Κοινοτικού Κανονισμού 3577/92.
Οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την απελευθέρωση, άρχισαν να αυξάνουν τις τιμές των εισιτηρίων και των ναύλων οχημάτων και εμπορευμάτων. Την 1/11/02 έναρξη ισχύος του νόμου, οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις είχαν αυξήσει τα εισιτήρια κατά 45% στα συμβατικά πλοία και κατά 60% στα ταχύπλοα. Δυστυχώς, όλες αυτές οι αυξήσεις έγιναν μονομερώς και αυθαίρετα, με την πολιτεία άφωνο παρατηρητή. Στην οικονομική θέση έγιναν πολύ μικρές αυξήσεις. Η ΕΕΑ, επιζητούσαν την άρση του προστατευτισμού στην οικονομική θέση, για να μπορούν να διαμορφώνουν τιμές εισιτηρίων και ναύλων όπως ήθελαν, πράγμα το οποίο πέτυχαν την άνοιξη του 2006. Η απελευθέρωση της οικονομικής θέσης και από το λιμάνι του Πειραιά προς τους περισσότερους προορισμούς, απελευθέρωσε και την εφοπλιστική ασυδοσία, και άρχισαν να διαμορφώνουν τιμές εισιτηρίων και ναύλων στα ύψη, κάνοντας απαγορευτικά τα ταξίδια για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων των νησιών και για το τουριστικό ρεύμα προς τα νησιά. Η έξω από κάθε λογική αύξηση των ναύλων μεταφοράς εμπορευμάτων και οχημάτων, κόστος που μετακυλύεται στις ήδη υψηλές τιμές αγαθών στα νησιά,  με δυσβάστακτες επιπτώσεις στο οικογενειακό εισόδημα, στο βιοτικό επίπεδο του νησιώτη και στην όποια πρόοδο και ανάπτυξη των νησιών.
Από το 2003, σχεδόν οι κάτοικοι όλων των νησιών, άρχισαν, να διαμαρτύρονται αφ’ ενός λόγω του υψηλού κόστους εισιτηρίων και ναύλων μεταφοράς εμπορευμάτων και οχημάτων και αφ’ ετέρου λόγω μείωσης των δρομολογίων, αφού λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους ανεξέλεγκτα, χωρίς παρέμβαση της πολιτείας. Έχομε καταγγείλει επανειλημμένα τις κυβερνήσεις και τους Υπουργούς Ε.Ν. για την εφαρμογή της φιλοεφοπλιστικής πολιτικής, για ανταγωνιστική και κερδοφόρα ναυτιλία και διότι ενδίδουν σε κάθε παράλογη απαίτηση της ΕΕΑ. Από την άλλη η ΕΕΑ, απαιτούν και έχουν επιτύχει την πλήρη εφαρμογή του καταστροφικού Κανονισμού 3577/92 και έτσι λειτουργούν σαν Κράτος εν Κράτει. Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη, διότι είμαστε έρμαια στις κερδοσκοπικές ορέξεις της ΕΕΑ. Επειδή μέχρι τώρα δεν έχομε καμιά ανταπόκριση από την πολιτεία, ίσως ακολουθήσομε το παράδειγμα των γειτόνων μας για τις μετακινήσεις μας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
* Αύξηση των συντάξεων στο 80%  επί των ποσών επί των οποίων γίνονται κρατήσεις υπέρ ΝΑΤ.
* Πλήρη κάλυψη των ελλειμμάτων του ΝΑΤ-ΚΑΑΝ- ΚΕΑΝ – ΤΠΑΕΝ -ΤΠΚΠΕΝ με κρατική επιχορήγηση και άμεση είσπραξη των οφειλών των εφοπλιστών, για να μπορεί το ΝΑΤ να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.
* Κατάργηση όλων των διατάξεων που μειώνουν τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων, οι οποίες πρέπει να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες για την ασφάλεια της ζωής στη θάλασσα και ιδιαίτερα στα πλοία της ακτοπλοΐας.
* Κατάργηση όλων των διατάξεων που απαλλάσσουν τους εφοπλιστές από ασφαλιστικές εισφορές υπέρ ΝΑΤ ή την επιδότηση των εισφορών από το ΝΑΤ.
* Κατάργηση των υπέρ ΚΑΑΝ κρατήσεων των συνταξιούχων.
* Κατάργηση της συμμετοχής στη δαπάνη για τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων.
* Ίση φορολογική μεταχείριση των συνταξιούχων ΝΑΤ με τους εν ενεργεία ναυτικούς.
* Υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας του ΠΟΝ Χίου λόγω έλλειψης ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, το οποίο θα οξυνθεί στο άμεσο μέλλον λόγω αποχωρήσεως ή συνταξιοδοτήσεως υπαλλήλων.
* Επίσπευση του ελέγχου όλων των φακέλων των συνταξιούχων που δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη, πλείστοι των οποίων έχουν Ι5ετή συνθετική υπηρεσία.
* Να εξετασθούν οι φάκελοι των συνταξιούχων λόγω αναπηρίας και να τους δοθεί η αύξηση του 70%.
* Αναπροσαρμογή του κρατικού τιμολογίου για παρακλινικές εξετάσεις (η τελευταία έγινε το 1991)
* Απαιτούμε την συνέχιση της έκπτωσης κατά 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια  σε όλα τα πλοία σε όλες τις θέσεις και όλες τις ημέρες, ήδη οι τιμές των εισιτηρίων είναι απαγορευτικές για την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ
ΝΑΤ ΧΙΟΥ